U susret Maloj Gospojini, slavi opštine Topola !!!

  • Autor, foto: Dragana Marinković

07/09/2020

Topola-Opština Topola obeležava opštinsku slavu Malu Gospojinu u ponedeljak 21. septembra 2020. godine, sa početkom u 8 časova ujutru.


Za više informacija o protokolu i programu posetili smo Miodraga Milovanovića,  predsednika Skupštine opštine Topola. 


U susret Maloj Gospojini, slavi opštine Topola !!!

KLIK NA SLIKU

Kako naš sagovornik navodi, program počinje u 8 h liturgijom u Crkvi Rodjenja Presvete Bogorodice u Karadjordjevom gradu (Karadjordjevom konaku).

Sledi Litija u 10h.

 Sečenje slavskog kolača će se obaviti u 11 h ispred Crkve Rodjenja Presvete Bogorodice u Karadjordjevom gradu.

U 12 h počinje svečana sednica Skupštine opštine Topola u sali bioskopa u Topoli. U sklopu sednice Skupštine opštine dodeljivaće se zahvalnice ljudima zaslužnim za pomoć u razvoju opštine Topola. 

Gosti svečane sednice će biti istaknute ličnosti iz sveta kulture, obrazovanja, sporta, javnog života i politike. Malu Gospojinu karakteriše vašar u Topoli. S obzirom na novonastale okolnosti zbog pandemije virusa Covid19 još uvek se ne zna da li će se vašar održati. Po tom pitanju rukovodstvo opštine će ispoštovati odredbe i sugestije Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Covid19. Predsednik Skupštine opštine Topola poručuje: „Molimo sve prisutne goste da na slavi Opštine Topola poštuju sve mere koje je propisao Krizni štab Vlade RS“.

VESTI GRADA TOPOLA