Projekat „Dobra uprava-direktno učešće građana“ sproveden u Belosavcima kod Topole !!!

  • Autor: Dragana Marinković

28/11/2020

Belosavci su naselje u Srbiji u opštini Topola.


Foto: Ivan Filipović

Prema zadnjem popisu stanovništva iz 2011. godine u Belosavcima je bilo 1017 stanovnika. Najveći broj stanovnika se bavi poljoprivredom, zatim lovom i šumarstvom.

Selo je podeljeno u tri kraja: Zovljak, Gornji Kraj i Četvorski kraj.

Belosavci su mlado naselje, osnovano za vreme Karađorđa. Prve doseljenike je i doveo Karađorđe iz Sjenice 1809. godine.Opština Topola u 2020. godini sufinansira projekte od javnog interesa kroz sprovođenje projekta „Dobra uprava-direktno učešće građana“. Ovi projekti omogućavaju neposredno učešće građana u rešavanju jednog dela problema lokalnih zajednica u saradnji sa opštinom Topola.

Danas su deo svog problema rešili stanovnici Belosavaca. Plan je bio da se od nefunkcionalnog terena u centru sela napravi funkcionalni prostor koji će u budućnosti poslužiti deci za igru, majkama da odmore, penzionerima i svim stanovnicima naselja.

U akciji sređivanja terena učestvovalo je nekoliko mladih i jedno dete. Teren je očišćen i pokošen, posađene su sadnice drveća, postavljene su klupe i kante za smeće. Za par godina drveće će izrasti pa će prvenstveno oni kojima je ovaj prostor namenjen, a to su deca, imati lep i prostran prostor za igru sa dosta hlada.

EKONOMIJA VESTI GRADA TOPOLA