Predstavom “Čovjek visine” u dvorani Kulturnog centra u Topoli otvoren jubilarni, 10. Festival duodrame

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

O.Topola

Topola- Jubilej za ponos – Festival koji treba negovati Predstavom “Čovjek visine”, sinoć je u dvorani Kulturnog centra u Topoli otvoren jubilarni, 10. Festival duodrame.

Foto: FB-O.Topola

Sa pozornice, publici se obratio selektor Festivala, Irfan Mensur, a “dužnost” da ga zvanično otvori imao je predsednik opštine Topola, Vladimir Radojković.

Foto: FB-O.Topola

U okviru Festivala koji je takmičarskog karaktera, ljubitelji pozorišne umetnosti će imati priliku da uživaju i ocenjuju pet predstava pozorišta iz Srbije i regiona. Svečana dodela nagrada planirana je za četvrtak, 7. septembar.

Oh cinema &theatre iz Beograda predstavom “Čovjek visine” u režiji Jane Maričić, kao što smo na početku rekli, otvorio je ovogodišnju smotru glumišta. Uloge su tumačili Bojan Žirović i Nebojša Milovanović.

Trećeg septembra 20 časova u dvorani KCT gostuje Hercegnovsko pozorište i JUK “Herceg fest” – Herceg Novi sa predstavom “Uspomene Sare Bernar”. Predstavu je režirala Staša Koprivica, a uloge tumače Tatjana Bošković i Dejan Đonović.

Pošto je Festival takmičarskog karaktera predviđene su i odgovarajuće nagrade:
-Najbolja predstava – Karađorđev pečatnik (reprodukcija) i umetnička slika
-Najbolja muška uloga – umetnička slika
-Najbolja ženska uloga – umetnička slika
-Specijalna nagrada – umetnička slika
-Odluka publike:
Najbolja predstava – umetnička slika
Žiri koji će odlučivati o nagradama: Glumica Vesna Stanojević, glumac Slobodan Boda Ninković i pozorišni reditelj Božidar Đurović.

Više fotografija pogledajte na facebook stranici opštine Topola… klik>> OVDE

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA TOPOLA