Poseta turoperatera Oplencu

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Izvor, foto:O.T.

U okviru realizacije projekta Centra za ravnomerni regionalni razvoj, Udruženja žena “Oplenac” i Turističke organizacije “Oplenac”, danas je organizovana poseta turoperatera Oplencu.

Poseta je organizovana u okviru projekta “Za vaša nepca s ljubavlju sa Oplenca” koji ima za cilj razvoj ruralne ekonomije i turističke ponude opštine Topola kroz brendiranje i promociju gastronomske baštine Oplenca.
Inicijativa je deo Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 koji finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija (UNDP). Projekat sufinansira Opština Topola.

Dobrodošlicu turoperaterima u Vizitorskom centru poželeo je predsednik opštine Topola, Vladimir Radojković, iznoseći potencijale ove šumadijske opštine u pravcu sveobuhvatnog razvoja turizma kao važne privredne grane.

O aktivnostima Udruženja žena “Oplenac”, ali i drugim postojećim sadržajima koji mogu obogatiti turističku ponudu, govorila je predsednica udruženja Snežana Marinković, dok je projekat prezentovala Vanesa Belkić, koordinadorka projekta.
Nakon prikazivanja promotivnog filma o Topoli, planirana je poseta Karađorđevom gradu, Kraljevoj vinariji, crkvi Svetog Đorđa i kući kralja Petra I na Oplencu, Vinariji Aleksandrović u Vinči, rodnoj kući Radoja Domanovića u Ovsištu gde će popodnevni odmor provesti u turističkom domaćinstvu “Moka”.

Poseta je organizovana u nameri da se turoperateri upoznaju sa dostupnom turističkom i gastronomskom ponudom Oplenca kako bi se podstakli na saradnju sa lokalnim provajderima, kao i na kreiranje novog turističkog proizvoda – izleta za inostrane turiste koji žele da probaju autentičnu hranu, ali i da iskuse nešto sasvim novo, poput učešća u berbi grožđa ili pripremi zimnice i tradicionalnih jela, uz upoznavanje sa kulturno-istorijskim znamenitostima Oplenca.

U okviru projekta je kreiran i prvi gastro suvenir sa autentičnim ukusima lokalnih malih proizvođača hrane i brendirano pakovanje za ukupno 17 lokalnih specijaliteta, među kojima su džemovi, slatka, ajvar, kozji sir u maslinovom ulju sa začinima, ljuto grožđe i drugo.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

ODMORI U SRBIJI SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA TOPOLA