Opštini Topola dodeljena bespovratna sredstva za razvoj sporta dece i omladine, dok će preostali iznos sufinansirati opština !!!

  • Izvor i foto: Opština Topola

24/05/2019

[views]

Topola- Ministarka u Vladi Republike Srbije zadužena za demografiju i populacionu politiku, profesor dr Slavica Đukić Dejanović, potpisala je ugovor sa predsednikom opštine Topola, Draganom Živanovićem o dodeli bespovratnih sredstava namenjenih realizaciji Programa podrške za sprovođenje mera populacione politike.

Foto : Opstina Topola

Vrednost kompletnog projekta populacione politike u lokalnoj samoupravi iznosi 3.274.926 dinara. Republika učestvuje sa 2.459.053 dinara, dok će preostali iznos sufinansirati opština Topola. Projekat obuhvata decu i mlade različitog uzrasta, odnosno starosti, tako da je u njega uključen širi spektar obrazovnih i zdravstvenih institucija.
Programom koji je u toku, obuhvaćeno je 182. dece. U njega su uključena deca Predškolske ustanove “Sofija Ristić” od četiri godine do polaska u školu kako u Topoli tako i u grupama na selu. Cilj je da programom obuke kroz školicu sporta deca steknu navike za svakodnevnim vežbanjem od najranijeg detinjstva i na taj način se preventivno deluje i otklanjaju deformiteti kičme, stopala, zglobova…. Stručni saradnik sa iskustvom održaće radionice sa roditeljima o važnosti fizičkog vežbanja za razvoj deteta. Pored toga, u Predškolskoj ustanovi “Sofija Ristić” u Topoli odavno postoji potreba za opremanjem dvorišta spravama i opremom koje će omogućiti bezbedan i sadržajniji boravak u vrtiću koji će u popodnevnim satima biti na raspolaganju i ostalim mališanima.

k.p.12345- (800 x 125)
prokic 221-(800 x 125)


Projektom je planirana nabavka automobila Dacia Sandero za potrebe patronažne službe Doma zdravlja “Sveti Đorđe” u Topoli, kao i edukacija mladih, učenika sedmog i osmog razreda Osnovne škole “Karađorđe” i edukacija učenika SŠ “Kralj Petar I” u Topoli o očuvanju i unapređenju reproduktivnog zdravlja mladih.
Kako se iz izloženog može videti, reč je o širokoj društvenoj akciji, koja obuhvata praktično sve faktore zajednice. Zadatak lokalne samouprave, sa jedne strane i roditelja sa druge, je da stvori najbolje uslove za odrastanje i vaspitanje dece. Ovaj projekat će sigurno u tom smislu imati velike pozitivne efekte zajedno sa drugim aktivnostima lokalne samouprave.


SPORT VESTI GRADA TOPOLA