Opština Topola je od Ministarstva rudarstva i energetike na ime energetske efikasnosti dobila 5 miliona dinara

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Topola- Građani opštine Topola moći će u ovoj godini računati na iznos od 10 miliona dinara po osnovu sredstava izdvojenih za sprovođenje mera energetske efikasnosti.

Opština Topola je učestvujući na javom pozivu, od Ministarstva rudarstva i energetike na ime energetske efikasnosti dobila 5 miliona dinara, a isti iznos odlukom o budžetu opredelila je i sama Opština.

Fizička lica koja žele da kupe gasni kotao, urade izolaciju kuće, promene stolariju ili ugrade solarne panele, moći će da učestvuju, odnosno prijave se na konkurs koji će biti raspisan polovinom narednog meseca. Lica koja budu ispunjavala uslove konkursa moći će da računaju na povraćaj novca u iznosu od 50% uloženih sredstava.

U odnosu na prethodnu godinu jedna od novina je u tome što će se lista krajnjih korisnika, fizičkih lica ažurirati na svakih 15 dana i prijave se neće bodovati već će se sredstva odobravati ukoliko je prijava uredna i ispunjava uslove javnog konkursa.

Javni poziv za domaćinstva trajaće do 31. decembra ove godine, dok će javni poziv za privredne subjekte – izvođače radova biti stalno otvoren i sva zainteresovana preduzeća moći će se u svakom momentu javiti na njega.

Bitno je napomenut da je iznos izdvojenih sredstava usmerenih ka sufinansiranju programa energetske efikasnosti od strane Ministarstva praktično dupliran. Prošle godine je ukupno za ovu namenu naknadnim izdvajanjem Opštine opredeljeno više od 10 miliona dinara, od čega je Ministarstvo učestvovalo sa 2,4 miliona.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA TOPOLA