OK „Karađorđe“ posle 56 godina dobio svoje prostorije !!!

30/07/2020

Topola – Odbojkaški klub „Karađorđe“ iz Topole osnovan je davne 1964. godine, sada prvi put posle 56 godina ovaj klub je dobio svoje prostorije.


Foto: toppress.rs

„Ovo je istorijski momenat, nikada do sada „Karađorđe“ nije imao svoje klubske prostorije, evo posle pola veka skućili smo se. Najveće zasluge za to dugujemo prvenstveno predsedniku Milanu Nikoliću koji je ustupio ovaj prostor na korišćenje odbojkaškom klubu. Na taj način smo dobili naš kutak gde ćemo moći da se družimo, da deca koja počinju da treniraju ovde se i upisuju, da se zna gde je baza našeg kluba“, kazao je za TopPres Dejan Ilić pomoćni trener i član uprave OK „Karađorđe“.

Među prvima u nove prostorije se smestio Radiša Manojlović sekretar kluba. Prema njegovim rečima posao oko administracije od sada će biti lakši jer će na jednom mestu biti sve čime ovaj klub raspolaže.

„Klub ovakve tradicije treba da ima svoje prostorije, konačno ću sa jednog mesta završavati celokupne administrativne poslove i svima će od sada biti lakše. Veliko hvala predsedniku kluba ali i celoj upravi kluba, jer su napravili istorijski korak da se ovaj prostor opremi. Kancelariju još uvek opremamo, za sada smo tu smestili administraciju, ali biće vitrina za pehare, diplome. Nećemo zaboraviti sve ljude koji su igrali za OK „Karađorđe“, prvenstveno našeg osnivača profesora Miju Todorović“, rekao je Radiša Manojlović, sekretar kluba.


Odbojkaši Karađorđa već su otpočeli pripreme za novu nastupajuću sezonu, uz poštovanje propisanih mera zaštite zbog epidemije virusa korona.

„Prezadovoljni smo kako se igrači odnose sa novom situacijom oko virusa i kako su sve ovo prihvatili. OK ‘Karađorđe’ ove godine započinje takmičenje u njegovoj klubskoj istoriji u najvišem rangu do sada a to je prva liga, iznad nas postoji samo super liga. To je jedan fantastičan uspeh za protekle tri godine, jer smo dva ranga prešli i napravili ogroman uspeh. Naš klub ima mušku i žensku selekciju, pionire, kadete, juniore. Ove godine u muškoj konkurenciji imamo ‘Karađorđe 2’, koji će se takmičiti u srpskoj ligi centar, a zamišljen je kao tim za sticanje iskustva mlađih igrača i pripremu da se prebace kasnije u prvi tim“, ističe Dejan Ilić trener „Karađorđa 2“.

Prema njegovim rečima sve više dece u Topoli se odlučuje upravo za ovaj sport, pa je tako u poslednje tri godine više od 50 mališana otpočelo treniranje odbojke.

„Pre tri godine nismo imali nijedno dete, sada ih ima preko 50 u jednoj i drugoj konkurenciji. Najbitnije nam je da to povlači uspeh seniorske ekipe, jer je naš slogan bio da vratimo odbojku kući, mislim da smo uspeli, vratili smo je. Svaka naša utakmica se igra pred punim tribinama, verujem da smo na pravom putu da od ovoga napravimo brend koji je bio nekada i nadamo se da će svi to ceniti i prepoznati da bi se saradnja nastavila“, zaključio je Ilić.

SPORT VESTI GRADA TOPOLA