Obaveštenje Štaba za vanredne situacije opštine Topola !!!

UHAPŠEN zbog izazivanje panike i nereda !!!

  • Izvor: Opština Topola

18/03/2020

[views]

Topola-Prenosimo obaveštenje u celosti-Kako je na snazi vanredno stanje i kako se situacija menja iz časa u čas molimo vas da postupate po sledećim uputstvima:


Najpre Opštinska uprava opštine Topola i Štab za vanredne situacije poziva sve volontere koji žele da se uljuče u pružanju pomoći, svi sposobni mladi ljudi od 18-45 godina, koji žele da pomognu svojim starijim komšijama da nam se jave.

Prijave će ići na tel 034/6811-008 i mail jasnamiljkovic@topola.com svi koji se prijave, sutra će u toku dana biti pozvani i mogu da dođu u petak u zgradu opštine gde će dobiti jasne instrukcije za rad i svoje koordinatore iz štaba za vanredne situacije.


Zbog uvođenja potpune zabrane kretanja od 20 časova pa do 05 časova danas se na teritoriji opštine Topola potpuno zatvaraju kockarnice, a ugostiteljski objekti mogu raditi najkasnije do 19 časova.

Od danas se uvodi i kol centar u opštini gde će građani moći da se obrate za pomoć i dolazak volontera kao i prijave sugrađana koji ne poštuju mere samoizolacije.

Takođe opština Topola poziva privrednike koji imaju potrebe za radom posle 20 časova da se prijave na mejl arrtopola@yahoo.com , osoba za kontakt Milan Jokić, kako bi dobili propusnicu za ljude i vozila.

Ovo se naravno odnosi i na preduzetnike i poljoprivrednike koji imaju potrebu za prevozom, kako je opština Topola poljoprivredna opština, opšta zabrana izlaska važi za naše sugrađane starije od 70 godina, posle 10 časova ujutru.

Trenutno u opštini Topola nema zaraženih korona virusom preventivno se u karantinu nalazi oko 50 osoba, a radi se o našim sugrađanima koji su došli iz inostranstva i policija će svakodnevno proveravati da li poštuju mere samoizolacije.

Ko više od dva puta ne bude pronađen na prijavljenoj adresi rizikuje da bude odmah sproveden na izdržavanje kazne od 3 godine zatvora.

Kako je trenutno i hronično nedostatak sveže krvi Crveni krst Topola će sutra (četvrtak) od 9-14 časova u centru Topole, pored banke Poštanske štedionice organizovati mobilno vozilo sa ekipom i prikupljati svežu krv.

Apelujemo na sve sugrađane da se odazovu pozivu i daju krv kako bi nekome spasili život, stoji na kraju obaveštenja.

VESTI GRADA TOPOLA