Javni poziv za dodelu sredstava za finansiranje Programa energetske sanacije porodičnih kuća i stanova koje sprovodi Opština Topola !!!

  • Autor: Dragana Marinković

08/06/2021

Topola- Kako se navodi na zvaničnoj facebook stranici Opštine Topola zbog velikog interesovanja građana Topole u vezi ovog javnog poziva, opština Topola je preduzela i predvidela sve neophodne korake kako bi se sproveo javni poziv.

trong>“Prvi korak je da se na narednoj sednici SO Topola, planiranoj za 19.6.2021. godine, usvoji izmena rebalansa budžeta Opštine Topola za 2021.godinu, kojim je planirano da se obezbede sredstva neophodna za sprovođenje javnog poziva. Po planu, sledeći korak je da se nakon usvajanja izmeme rebalansa budžeta Opštine Topola za 2021.godinu, u toku juna meseca, pripremi javni poziv. 

U prvoj polovini jula meseca javni poziv će biti otvoren za sva zainteresovana lica. Nakon toga neophodno je da u što kraćem roku zaseda Komisija za izbor pristiglih zahteva. Očekuje se da ceo proces bude gotov u prvoj polovini avgusta meseca, kako bi ostalo dovoljno vremena do kraja godine da svi radovi na sanaciji objekata budu izvedeni.Javni poziv se sprovodi u cilju ostvarivanja uštede energije i njenog racionalnog korišćenja, zatim smanjenja emisije gasova sa efektom staklene bašte. Predmet radova će biti svi komplementarni i prateći građevinski radovi koji su neophodni kako bi se izvela mera unapređenja energetske efikasnosti na termičkom omotaču objekta(sanacija fasade, zamena stolarije, postavljanje izolacije ispod krova…). Više informacija građani će dobiti nakon objavljivanja javnog poziva.“- navodi se na facebook stranici Opštine Topola.

VESTI GRADA TOPOLA