FK Karađorđe Topola-ISTORIJA NA DLANU !!!

  • Autor, foto, video : Dragoslav Spasić

26/11/2019

[views]

Topola-Mihailo –Mića Đurovac napisao je monografiju povodom 100 godina FK Karađorđe Topola.


Topola- U prepunoj sali restorana ,,Izlet,, u Topoli, vlasnika bivših fudbalera ovoga kluba Borisa i Filipa Milovanovića uz prisustvo fudbalera svih generacija kluba, predsednika, sekretara, trenera …održana je promocija Monografije posvećene 100 godišnjici postojanja FK Karađorđa iz Topole, jednog od najstarijih fudbalskih klubova Srbije.

O Monografiji njen autor i urednik Mihailo-Mića Đurovac kaže:

-Iz protesta protiv zaborava, nemara i ljudske pakosti odlučio sam da napišem monografiju FK Karađorđe iz Topole posvećenu jubileju 100 godina postojanja. Prihvatio sam se ovog poduhvata da mnogim dolazećim generacijama sačuvam uspomenu na svoje pretke i otrgnem od zaborava mnoge događaje i ličnosti kluba za jedan tako dug vremenski poeriod. Monografija je slikom i rečju na 900 strana prikazala sve podatke o učešću preko 1500 fudbalera i 150 fudbalerki svih takmičarskih selekcija, podatke o aktivnostima predsednika, sekretara, trenera, ekonoma, blagajnika … kroz istorijat kluba.

spale1
knjiga
k.p.12345- (800 x 125)
prokic 221-(800 x 125)Bivši potpredsednik kluba i domaćin ove svečanosti Miroslav-Mika Damnjanović kaže: Ova monografija nastala je velikim odricanjem i zalaganjem autora i zahvaljujući njegovoj upornosti i istrajnosti,  nama i generacijama koje dolaze ostavio je ovo predivno delo prepuno divnih detalja, potkrepljeno za blizu 500 fotografija, prvenstvenih tabela …

Predsednik kluba Dragan Živanović o značaju monografije reče:

-Velika mi je čast i zadovoljstvo da mogu pozdraviti prisutne fudbalske legende kluba a i najmlađe fudbalere, bivše članove uprave, trenere, sve pristne goste a posebna mi je čast da pozdravim i odam priznanje Mihailu-Mići Đurovcu, autoru i uredniku monografije koji je svima nama ostavio u amanet jednu, moglo bi se reći, enciklopediju posvećenju 100 godina postojanja kluba.

Veliku pažnju prisutnih privukao je tekst kojim se obratio Dobrosav-Kića Glišić, sportska legenda Kragujevca, fudbalskog saveza regiona zapadna Srbija i šire, koji je rekao:

Pre početka promocije minutom ćutanja odata je pošta svima onima koji nisu živi a koji su svojim radom ispisali istoriju ovoga kluba.

Medijski sponzori :Spale Info, portal MEDIA PS i Op Top radio.


VESTI GRADA TOPOLA