Član Opštinskog veća, i Predsednik Bolje Srbije Dragan Jovanović najavio radove na infrastrukturi u opštini Topola !!!

  • Autor: Dragana Marinković / D.J.

09/05/2021

Topola- Na prvoj sednici Opštinskog veća, u novom sazivu, doneto je niz odluka vezanih za radove na infrastrukturi u opštini Topola. 

gure>

Predsednik Bolje Srbije i član Opštinskog veća Dragan Jovanović najavio radove na infrastrukturi u opštini Topola !!!

Foto: facebook Dragan Jovanović

Dragan Jovanović, član Opštinskog veća naveo je na svom facebook profilu neke od radova na infrastrukturi sa kojima će se, kako on navodi, uskoro početi:
„Juče je održana prva sednica Opštinskog veća u novom sazivu. Od važnih odluka da pomenem neke. Već sam ranije pisao da će iduće  nedelje biti završeno krpljenje udarnih rupa u varoši Topola, a onda idemo na seoske mesne zajednice. Tri pravca imaju prioritet: Belosavci-Rajkovac-Kloka, sa krakom ka Jelencu, zatim Vinča – Brezovac- Lipovac-Banja i pravac od Vićije ka Zagorici. Zatim ide svaki drugi lokalni put gde postoje udarne rupe. Već sam napomenuo da nam je plan da do kraja juna ovaj posao privedemo kraju. Što se tiče seoskih mesnih zajednica da krenem sa makadamskim putevima. Najpre će se raditi nasipanje kamenom sa valjanjem pravca Ljubeselo- Zagorica. To je pravac gde smo odradili zemljane radove prošle godine i to je najkraći pravac povezivanja Zagorice ka Topoli, i svi koji imaju tamo imanja moći će lakše da funkcionišu. Drugi pravac je Ovsište-Krstača-Plaskovac. Kada uradimo ta dva pravca pisaću o sledećim, jer radove izvodi komunalno preduzeće, malo su ispali iz forme predhodnih meseci pa samo da ne obećavam prerano. Najpre da vidim dinamiku kako će ići…


Što se tiče asfalta na seoskom području biće i toga dosta. Što se tiče radova na nastavku izgradnje magistralnog puta Kragujevac-Topola, ove godine je plan da se sa novim asfaltom stigne  negde do skretanja za Ovsište. Kako je deo lokalnog puta koji spaja Ovsište sa kragujevačkim putem u veoma lošem stanju, radiće se nov asfalt koji će povezati Ovsište sa novom magistralom. 

Zatim, radićemo u Trnavi izmedju Vitline i varošice zaseok Stalevac. Krenućemo i sa asfaltiranjem puta Lipovac-Mitrovčić (karaule).To je jedan pravac koji će biti veoma bitan za razvoj Topole, na kome će biti na desetine vinarija.

Narednih dana pisaću o planu za svaku mesnu zajednicu pojedinačno. Već od sledeće  nedelje krenuće i izvlačenje kamena za svaku mesnu zajednicu gde treba sanirati atarske puteve oštećene tokom zime. Ima puno toga. Početak je maja, znam da se sa radovima kasni, pokušavam da pokrenem što više u što kraćem roku i samo da se malo sve zahukta pa će sve biti puno lakše.“ napisao je Jovanović na svom fb profilu.

VESTI GRADA TOPOLA