URUČENI UGOVORI O DONACIJI UČENICIMA POLjOPRIVREDNE ŠKOLE U SVILAJNCU

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Izvor, foto: O.S.

Svilajnac- 5. septembra su u amfiteatru Poljoprivredno-veterinarske škole sa domom učenika „Svilajnac” za 12 učenika Škole uručeni ugovori sa Fondacijom Ana i Vlade Divac o donaciji sredstava iz Fonda za podršku mladim poljoprivrednicima, čije je osnivanje finansijski podržala Opština Svilajnac kroz projekat „Velika mala privreda“.

Ovaj projekat finansira USAID, a sprovodi ACDI/VOCA. Cilj fonda je da se podrže učenici završne godine poljoprivrednih škola koji žele da nastave da se bave poljoprivredom i unapređuju svoje porodično gazdinstvo.
Svečanom uručenju ugovora učenicima škole prisustvovali su predsednik i predstavnici Opštine Svilajnac, direktor i učenici Poljoprivredno-veterinarske škole sa domom učenika „Svilajnac”, predstavnici Projekta Velika mala privreda (USAID, ACDI/VOCA) i Fondacije Ana i Vlade Divac.

Fond za podršku srednjoškolcima iz Svilajnca osnovan je u februaru ove godine, opština Svilajnac izdvojila je milion dinara, a Fondacija Ana i Vlade Divac 700.000 dinara:
”Ovo je mali ali značajan doprinos da ovi mladi ljudi unaprede svoja gazdinstva, ali i svoje znanje, koje će i praktično primeniti u proizvodnji. Nastavićemo da sarađujemo sa ovim Fondom i u narednim godinama, a ujedno da budemo i primer nekim drugim opštinama kako da se priključe ovom projektu” – izjavio je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

Prema rečima direktorke Fondacije Ana i Vlade Divac Ane Košel, učenici su kroz ovaj projekat, osim finansijske podrške, prisustvovali predavanjima, dobili podršku mentora i naučili da razvijaju poslovni plan:
”Prioritet naše Fondacije je poljoprivreda, naročito ulaganje u mlade poljoprivrednike, ovde u Svilajncu imali smo izuzetnu saradnju koju planiramo da nastavimo. Učenici su nabavili opremu koja je bila potrebna njihovim gazdinstvima kako bi unapredili proizvodnju i imamo stvarno vrednu decu koju ćemo nastaviti da podržavamo” – izjavila je Košel.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

EKONOMIJA VESTI GRADA VESTI GRADA SVILAJNAC