SVILAJNČANI NOVU GODINU ČEKAJU UZ NOVOGODIŠNJU VRTEŠKU IZ SNOVA

28/12/2018

[views]

Svilajnac- U obilju jednoličnih novogodišnjih programa namenjenih uglavnom starijoj populaciji, svilajnački TV CENTAR već jedanaestu godinu u kontinuitetu, ispraća staru i dočekuje Novu godinu isključivo dečjim prazničnim programom.

Foto: TV CENTAR

Ove godine u programu, čija je realizacija trajala 30 dana, učestvovalo je više od 300 dece iz osnovnih škola sa teritorije opštine Svilajnac i okoline, Muzičke škole „Božidar Trudić“, Predškolske ustanove „Dečja radost“, Omladinskog pozorišta „Mmaska“, Joga Jasmina centra, Gimnastičkog kluba „Evita“ i Plesnog kluba „Advance“.

Kada je reč o programu tu su odabrane recitacije, muzičke numere, plesne tačke, skečevi, imitacije… Na setu su pored dece često i zečevi, mačke, guske, psi i jaganjci, pa atmosfera u studiju podseća na onu sa snimanja emisije „Na slovo, na slovo“.

 

Ipak, ne krase ovaj novogodišnji program samo dečiji osmesi, oni su biser u scenografiji satkanoj od mašte. U višednevnoj izradi scenografije učestvuju svi zaposleni u lokalnoj televiziji.

https://youtu.be/ZWEDnjQa2Tw

Tema ovogodišnjeg programa pod nazivom „Deda Mraze budi drug, pa okreni jedan krug“ je zimski luna-park, pa je i atmosfera tokom snimanja bila kao na prazničnom vašaru. Klinci su uživali vozeći se na šarenoj vrtešci, mirisale su vruće mekike, a u vazduhu se osećao sladak miris šećerne vune koja je pripremana na setu. Iako se u takvoj atmosferi najmlađi brzo zaigraju, deca su ipak ozbiljno shvatila poveren zadatak i trudila su se da što bolje izvedu pripremljene tačke.

Osmehe dece koja ponoć dočekuju na šarenoj vrtešci satkanoj od snova, dok uživaju u ukusu vrućih mekika, sladoleda šećerne vune i jabuka, gledaoci će videti u novogodišnjoj noći, u emisiji koja počinje od 21:15. 

VESTI GRADA SVILAJNAC