ODRŽANA DVADESET ČETVRTA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE SVILAJNAC

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Autor: S.O./MEDIA PS

Svilajnac- Uz prisustvo 37 odbornika održana je dvadeset četvrta sednica SO Svilajnac, a na njoj je usvojena Odluka o osnivanju Direkcije za izgradnju, građevinsko zem ljište i puteve opštine Svilajnac.

Foto:Facebook-O.Svilajnac

Osnivanje Direkcije za cilj ima efikasnije i stručno upravljanje ugovorenim projektima u narednim godinama, i ne podrazumeva dodatne troškove i zapošljavanje, kako je objašnjeno u izlaganju. Na funkciju v.d. direktora Direkcije imenovan je građevinski inženjer Nebojša Petrović, navodi se na facebook stranici opštine.
U narednih nekoliko godina očekuju istorijke investicije, o kojima je bilo reči na prethodnim sednicama, koje se moraju realizovati stručno i efikasno, rekao je Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

Takođe, Milanović je predstavio javnosti podatke o suficitu spoljno-trgovinske razmene, po kojima opština Svilajnac ostvaruje rekordne rezultate:

„U celom Pomoravskom okrugu opština Svilajnac ima najveći suficit spoljno-trgovinske razmene, koji iznosi 23,4 miliona dolara u 2023. godini i ujedno je i najveći koji smo ostvarili u poslednjoj deceniji. Ukupan obim spoljno-trgovisnke razmene za prošlu godinu iznosi 164,8 miliona dolara, a to su ostvarile 52 firme sa teritorije naše opštine. Ovo je proizvod rada unazad 15 godina, koji potvrđuje jaku i stabilnu privredu Svilajnca i kojim ostvarujemo višak vrednosti“ – izjavio je Milanović.

Pogledajte video ispod

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA SVILAJNAC