ODRŽANA 5. SEDNICA SO SVILAJNAC !!!

  • Izvor: O.Svilajnac

21/11/2020

Svilajnac- Danas je održana peta sednica SO Svilajnac, kojoj je prisustvovalo 39 odbornika.


Na sednici je usvojeno 9 tačaka dnevnog reda od kojih je najvažnija Predlog Odluke o budžetu opštine Svilajnac za 2021. godinu koji je usvojen većinom glasova 27 odbornika, dok je 12 bilo protiv. 

Predstavnici opozicije imali su primedbe na predloženi budžet, koje su se uglavnom odnosile na iznos sredstava za pojedine stavke od infrastrukturnih projekata, preko poljoprivrede do sporta. 


Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović istakao je da budžet pokazuje jasnu nameru da se kao prioritet stavi ono što je i najpotrebnije građanima u ovom trenutku. 

Planirani budžet za sledeću godinu je razvojni, investicioni i zasnovan na realnim osnovama, a realizacija planova zavisiće i od daljeg razvoja epidemiološke situacije – rekao je Predrag Milanović. 

Na sednici je usvojena i Odluka o angažovanju eksterne revizije za reviziju završnog računa budžeta opštine Svilajnac za 2020. godinu, kao i plan i program rada Centra za kulturu, Resavske biblioteke, Crvenog krsta i Štaba za vanredne situacije za 2021. godinu.

VESTI GRADA SVILAJNAC