Na sednici štaba za vanredne situacije opštine Svilajnac donešeni novi zaključci !!!

  • Autor: MEDIA PS/ Opština Svilajnac

20/08/2020

Svilajnac-Štab za vanredne situacije opštine Silajnac nakon razmatranja mera zaštita zdravlja stanovništva od zarazne bolesti Covid 19 na teritoriji opštine Svilajnac doneo je sledeće zaključke:


m>-Zabranjuje se rad Buvlje pijace u Svilajncu i obavezuje KJP Morava Svilajnac da preduzme mere u realizaciji ove zabrane.

-Obavezje se KJP Morava Svilajnac da nastavi pojačane preventivne mere zaštite na Zelenoj pijaci-obavezna je upotreba zaštitene maske za prodavce, kupce i radnike pijace, postavljanje odredjenog broja dezo barijera, kao i dezinfekcija ruku i površina.

Ograničava se radno vreme ugostiteljkih objekata do 1 sat posle ponoći.

-Obavezno je korišćenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru.

-Obavezno je korišćenje zaštitnih maski na otvorenom prostoru, ako nije moguće obezbediti rastojanje veće od 1, 5 metra, poput redova ispred prodavnica, apoteka, banki, autobuskih stajališta itd.

-Na svim ostalim javnim mestima na otvorenom prostoru preporučuje se nošenje zaštitnih maski.

-U prodajnim objektima broj potrošača se ograničava na najmanje 4 kvadratna metra korisne površine po potrošaču, a u svim maloprodajnim objektima, ugostiteljskim i drugim objektima obavezno je da informacija o površini i maksimalno dozvoljenom broju korisnika istovremeno bude istaknuta i jasno uočljiva na ulazu.


-O sprovodjenju ovog Zaključka staraće se Odeljenje za inspekcijski nadzor i poljoprivredu Opštinske uprave opštine Svilajnac, u saradnji sa nadležnim  republičkim inspekcijskim službama i organima.

-Nalaže se Opštinskoj upravi opštine Svilajnac da organizuje pojačan rad Odeljenja za inspekcijski nadzor i poljoprivredu Opštinske uprave opštine Svilajnac, u cilju sprovodjenja ovog zaključka. 

Ovaj zaključak stupa na snagu danom donošenja, 20. 8. 2020. godine a važiće do 1. 9. 2020. godine.

Ovim Zaključkom stavlja se van snage Zaključak od 13. 8. 2020. godine.

VESTI GRADA SVILAJNAC