AMBASADOR FRANCUSKE U POSETI SVILAJNCU !!!

  • Izvor: O.Svilajnac

02/11/2020

Svilajnac- Ambasador Francuske u Srbiji Jean-Louis Falconi danas je posetio Svilajnac. 


On je ovom prilikom, nakon razgovora sa predsednikom opštine Svilajnac, posetio Prirodnjački centar Srbije gde je otvorio novu gostujuću izložbu Francuske ambasade “Karavan za klimu”.

“Svilajnac je grad koji vidno ulaže u način života svojih građana i koji prepoznaje evropske vrednosti među kojima je i briga za životnu sredinu, i ja sam danas ovde kako bi iskazao svoju podršku ovom projektu,ali i da bi uspostavio dalju saradju sa opštinom Svilajnac putem projekata, obrazovanja ali i ekologije”, izjavio je Falconi u svom zvaničnom obraćanju.


Otvaranju izložbe prisustvovao je i predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović koji je istakao značaj saradnje sa Francuskom ali i činjenicu da veliki broj Svilajnčana živi i radi u Francuskoj. 

“U današnjem razgovoru, gospodin Falkoni I ja, smo se složili da je sledeći korak naše saradnje da Francuska privreda prepozna Svilajnac kao mesto za investicije i da je to ono na čemu ćemo raditi u budućem periodu”, rekao je Milanović.
Nakon obilaska Prirodnjačkog centra, gosti su posetili i Poljoprivredno- veterinarsku školu sa Domom učenika u Svilajncu.

VESTI GRADA SVILAJNAC