PRIORITET GRADA ŠAPCA JE ČIST VAZDUH ZA SVE SUGRAĐANE !!!

14/02/2021

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić sinoć je prilikom gostovanja u emisiji ,,Aktuelno“ na RTV ,,AS“ istakao da je jedan od prioriteta Grada Šapca čist vazduh za sve sugrađane.

to; Televizija ,,As“

,,Mi smo to pokazali od prvog dana dolaska na vlast, kada smo zajedno sa koalicionim partnerom postavili mobilnu mernu stanicu na trg koja meri kvalitet vazduha. Od 1. januara ove godine snizili smo cenu priključka na gas za 30%. Kao gradonačelnik razgovarao sam sa privrednicima našeg grada i siguran sam da ćemo kontinuirano rešavati probleme dugogodišnje zagađenosti. 

Sa vlasnikom Eliksira dogovorio sam da će sve što je preuzeo kao obavezu biti ispunjeno. Imaćemo jedno moderno postrojenje sa emitovanjem gasova koji će biti čak nekoliko puta ispod gornjih granica koje su predviđene standardima Evropske unije! Ozbiljan i odgovoran odnos vlasnika firme prema ekologiji u našem gradu biće ostvaren realizacijom ovog projekta koji će koštati oko 1,5 miliona evra“, rekao je Pajić i dodao da je posle više od mesec dana borbe odjavljena epidemija virusa korona u Gerontološkom centru.


,,Od prvog dana kad se virus korona pojavio u Gerontološkom centru, Štab za vanredne situacije Grada Šapca zasedao je svaki dan i donosio odluke da Gerontološki centar radi na najbolji način u tim uslovima. Grad Šabac je uradio sve što je bilo neophodno u tom momentu da pomogne zaposlenima i korisnicima Gerontološkog centra. Delegirali smo 23 zdravstvena radnika koja su povučena iz zdravstvenog sistema Grada da rade po smenama u Gerontološkom centru kako bi bili na usluzi korisnicima. 

Zaostali dug Apotekarske ustanove od 160 miliona iz prethodnog perioda došao je na naplatu, pa smo zbog toga morali da usvojimo rebalans budžeta. Pregovorima sa poveriocima uštedeli smo čak oko 40 miliona dinara otpisivanjem prispelih kamata. Prethodna vlast najavila je da će gradski prevoz prevoznika ,,Duga” iz Petlovače koštati budžet Grada Šapca 0 dinara. Na već plaćenih 19 miliona, Grad je predvideo nova 4,5 miliona za obavljeni prevoz u drugoj polovini 2020. Brine me da li će se još neki štetan ugovor iz prethodnog perioda pojaviti“, istakao je gradonačelnik Šapca.

Novac od povraćaja poreza na imovinu fizičkih lica i dalje će se koristiti za najvažnije projekte.

,,Pozivam što veći broj sugrađana da se uključe u odlučivanje šta su prioriteti u njihovim gradskim i seoskim sredinama, a saveti mesnih zajednica će te projekte delegirati za realizaciju. Potpuno zakonito će svaki dinar iz budžeta Grada biti trošen u narednom periodu“, kazao je Pajić.

VESTI GRADA ŠABAC