U opštini Paraćin smanjuje se broj KOVID pozitivnih nalaza a istovremeno rastu brojke vakcinisanih lica

  • Izvor: paracin.rs

13/05/2021

Paraćin- U Kovid ambulanti Doma zdravlja, broj pregleda i pozitivnih nalaza i dalje opada. Od 13. do 15. maja, zabeleženo je ukupno 16 pozitivnih nalaza, tako da broj novozaraženih od početka meseca, do 15. maja iznosi 171, što je u proseku 11 pozitivnih nalaza dnevno.


U četvrtak, 13. maja, obavljeno je 19 prvih i 15 kontrolnih pregleda, a od 22 antigenska testa samo su 3 bila pozitivna, dok su od 18 PCR testova dva pokazala pozitivan nalaz.

U petak, 14. maja, 11 pacijenata se javilo na prvi pregled, 9 na kontrolu, od 56 antigenskih testova 7 je bilo pozitivno, dok 6 PCR testova nije dalo ni jedan pozitivan nalaz.

U subotu, 15. maja, broj prvih pregleda iznosio je 21, a broj kontrola 19, svih 18 PCR testova je bilo negativno, dok su od 26 antigenskih testova 4 bila pozitivna.
U opštini Paraćin raste brojk vakcinisanih lica

U opštini Paraćin su, zaključno sa jučerašnjim danom, (16. maj), vakcinaciju primanjem druge komponente kompletirala 9.892 lica, dok je prvu dozu neke od dostupnih vakcina primilo 13.718 osoba.

Iz e-Uprave poziv za revakcinaciju ruskom vakcinom Sputnjik, koja je bila odložena zbog kašnjenja isporuke, za danas pre podne pozvana su da prime 42 lica. 

Kako stoji na na sajtu opštine paracin.rs, tokom celog dana, na vakcionom punktu u Hali sportova, građanima je, bez prijave i zakazivanja, dostupna prva doza vakcina Fajzer i Sinofarm. Sutra počinje revakcinacija za građane koji su primili vakcinu Astra Zeneka, koja je takođe dostupna bez prijave i zakazivanja.

VESTI GRADA PARAĆIN