Projekcija filma „Fluffy“ (Flafi) u Paraćinu !!!

  • Izvor: KC Paraćin

30/10/2018

[views]

Flafi (na engleskom: Fluffy) je srpsko-kanadska koprodukcija u kojoj glavne uloge tumače Tamara Krcunović, Srđan Miletić i devojčica Helena Jakovljević, dok se u epizodnim ulogama pojavljuju Feđa Stojanović, Ljiljana Stjepanović, Slaven Došlo, Katarina Marković, Slaviša Čurović i Nikola Radulović. Film prati sudbinu tročlane srpske porodice koja samo što se nije odselila u Kanadu, ali čiji planovi bivaju dovedeni u pitanje kada se na vratima njihovog malog stana pojavi ogromni meda koga je desetogodišnja Ljubica osvojila u nagradnoj igri.

trong>Flafi traje 25 minuta, scenario i režiju potpisuje Li Filipovski. Film je producirala Senka Nikolić. Direktor fotografije je Aleksandar Karaulić (Tmina), dok je za montažu bio zadužen Davor Bosankić (Otvorena). Treba istaći i rad scenografkinje Mine Lazarević, baš kao i kostime Vladislave Joldžić. Posebno važan aspekt filma predstavlja činjenica da je u pitanju srpsko-kanadska koprodukcija.

zdrava.h555_720 (600 x 140)
zdrava hrana21 ) (600 x 140)

Milica „Li“ Filipovski je rođena u Nišu, a odrasla u Niškoj Banji. Kada joj je bilo devet godina, sa porodicom se preselila u Stokholm, a 2003. u Toronto. Režiju je upisala na kanadskom Univerzitetu Rajerson, da bi na drugoj godini studija prešla na FAMU, čuvenu Akademiju umetnosti u Pragu koji su pohađali istaknuti srpski reditelji Srđan Karanović, Goran Marković, Goran Paskaljević i Emir Kusturica. Nakon diplomiranja, živi na relaciji Beograd-Toronto. Flafi je njen treći kratki film. 

Projekciju filma realizuje paraćinski Dom omladine u saradnji sa Kulturnim centrom.Galerija Kulturnog centra Paraćin
Sreda 31. oktobar 2018. u 20 časova
Projekcija filma „Fluffy“ (Flafi)
Ulaz slobodan.

VESTI GRADA PARAĆIN