KUD „ABRAŠEVIĆ TEKIJA“ -Paraćin gostovao na festivalu „Bosilegradsko Krajište peva i igra“

  • Izvor: media-ps.rs

05/08/2018

[views]

Paraćin-KUD „Abrašavić Tekija“ iz Paraćina je u ponedeljak. 30. jula  gostovalo na međunarodnom festivalu folklora  „BOSILEGRADSKO KRAJIŠTE PEVA I IGRA“ .

style=“text-align: center;“>Foto KUD Abrašević

Učestvovali su :
1.KUD „DR ST’R“ SILISTRA – MAKEDONIJA
2.DFA „ČARAPANI “ – KRUŠEVAC
3.ŠKOLA FOLKLORA – ALAKINCI
4.KUD „ABRAŠEVIĆ“ – NIŠ
5.KUD „VERA JOCIĆ“ – MAKEDONSKA KAMENICA.

Festival je trajao od  27. jula do 2. avgusta. Svakog dana su nastupala po 5 ili 6 društava. KUD Abrašević Tekija se predstavio sa dve koreografije: IGRE IZ PČINJA I IGRE IZ CRNE TRAVE, a u takmičarskom delu  je nagradu ZA NAJLEPŠU NOŠNJU prvo mesto uzela  Sara Dinić,  kao i u kategoriji NADIGRAVANJE , prvo mesto su uzeli Zoran Radonjić i Sara Pavlović.

„Ponosno možemo da kažemo da smo prezadovoljni celokupnim nastupom našeg KUDa, kao i nagradama koje smo osvojili.To govori o nama, jer za samo godinu ipo dana, koliko ovo društvo postoji, ovo pokazuje koliko vrdno i predano vežbamo i radimo.

zdrava.h555_720 (600 x 140)
zdrava hrana21 ) (600 x 140)

Moram da se zahvalim domaćinu na izuzetno lepom prijemu, kao i organizaciji. Posle nastupa imali smo zajedničku večeru i tom prilikom je predsednik Bosilegrada, Vladimir Zaharijev uručio nagrade i zahvalnice.

Zahvaljujemo se opštini Paraćin, MZ Tekija, udruženju KOLO ČEZE iz  Smederevske Palanke, kao i roditeljima i članovima KUD-a ABRAŠEVIĆ.

Sada vredno radimo na pripremi naše Međunarodne folklorne manifestacije „ŠIRI KOLO OKOLO“ koje se održava od  24. do  26. avgusta“, kaže predsednik Zoran  Radonjić.

VESTI GRADA PARAĆIN