KONCERT NEMANjE RADULOVIĆA I ORKESTRA DOUBLE SENS

Kraljevo-Kulturni centar „Ribnica” Kraljevo vas poziva na koncert Nemanje Radulovića i orkestra Double Sens.

Foto: Sever Zolak

Koncert ROOTS (Koreni) održaće se na Trgu srpskih ratnika u Kraljevu u nedelju, 9. jula 2023. u 21 čas.
Srpsko-francuski violinista Nemanja Radulović svojom jedinstvenom energijom i iskrenošću, uzbudljivom virtuoznošću, dubinom izraza i avanturističkim programom zagovara teoriju da muzika ima moć da zbližava ljude.

Njegov debi album pod nazivom ROOTS (Koreni), ekskluzivno potpisan za Warner Classics 2021. godine, predstavlja očaravajuće zvučno putovanje izazvano njegovim brojnim uticajima i inspiracijama do danas.
Neobičnost ovog izdanja ogleda se u iskoraku iz klasične u polje world music. Ono broji ukupno sedamnaest kompozicija, odnosno stilizacija tradicionalnih pesama više različitih naroda, od poznatijih dela u našoj sredini, preko melodija evropskih zemalja, do onih udaljenijih iz Kine, Indije i Japana.
Nemanja Radulović je studirao na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, na Visokoj školi u Sarbrikenu, Štaufer akademiji u Kremoni kod Salvatorea Akarda i na Pariskom konzervatorijumu kod Patrisa Fontanarose.

Umetnik je koji nastoji da proširi granice klasične muzike. Okupio je pravu armiju vernih obožavalaca širom sveta, koji uživaju u njegovim nastupima sa mnogim vodećim svetskim orkestrima.
Ne propustite priliku da i vi uživate u muzici ovog čuvenog violiniste! Dobro nam došli!
*** VAŽNO
U slučaju kiše, koncert će se održati u Novoj hali sportova, Ulica Dušana Popovića 41.
Autor fotografije je Sever Zolak.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

VESTI GRADA VESTI GRADA KRALJEVO