PRIDRUŽIMO SE EKO BRIGADI I OČISTIMO JAGODINU !!!

  • Autor: Zoran Ilić

28/05/2021

U nedelju, 30. Maja na 46 lokacija širom Srbije sprovešće se akcija „Zavrni rukave“ u kojoj se građani organizuju da čiste svoj grad.

trong>Ovo je četvrti put da se organizuje masovna akcija čišćena Srbije, a po prvi put uključiće se i grad Jagodina.

Ovu inicijativu u Jagodini pokrenula je organizacija Eko Brigada, koja se zalaže za očuvanje životne sredine, jačanje ekološke svesti, kao i odbranu prirodnih resursa naše zemlje.

Eko Brigadu čine mladi ljudi koje je zabrinula vest o mogućem rudniku litijuma na teritoriji opštine Jagodina, koji bi bio jako štetan za celu okolinu.


Ovo udruženje planira brojne edukativne prezentacije kojim žele da približe ljudima ovu temu, da ih upozore na opasnosti rudnika i štete sa kojim ćemo se susretati ukoliko dozvolimo eksploataciju rude litijuma na našim prostorima.

Osim toga, planirane su i akcije čišćenja i pošumljavanja Jagodine i okoline.

U prvoj akciji koja će se organizovati u nedelju, čistiće se korito i obala reke Belice, pa je početak skupa zakazan u dvorištu OŠ „Goran Ostojić“ sa početkom u 10 časova.

Eko Brigada poziva sve ljude dobre volje da se pridruži ovoj akciji i da se zajedničkim snagama uradi nešto lepo za ovaj grad i pošalje poruka da moramo čuvati i poštovati našu životnu sredinu.

VESTI GRADA JAGODINA