UDRUŽENjE ŽENA „STARI VEZ“ PLAŽANE šije maske za medicinske radnike !!!

  • Autor: O.D./MEDIA PS

07/07/2020

Despotovac-Plažane- Despotovačka opština ima više svetlih primera solidarnosti i jedinstva u današnje vreme vanrednog stanja i izolacije, a poslednji takav primer dolazi iz Udruženja „Stari vez“ iz Plažana.


Vredne žene, predvođene predsednicom udruženja Svetlanom Rajić, stavile su se na uslugu Domu zdravlja u Despotovcu tako što u prostorijama svog udruženja, ali i u svojim kućama , danonoćno šiju deficitarne zaštitne maske za lice.


„Odlučile smo u udruženju da je bolje da pravimo nešto što je sada preko potrebno, kad već umemo da šijemo, a da akcije koje smo planirale ostavimo za neko drugo vreme.

zene plalzane1..
zene plalzane2.
zene plalzane3.

Ove maske nisu za jednokratnu upotrebu, mogu se prati, iskuvavati i tako više puta koristiti.

 Radimo punom parom, a u vreme propisane zabrane kretanja svaka od nas šije kod svoje kuće“, navodi predsednica Udruženja „Stari vez“ Plažane i poručuje ljudima na teritoriji naše opštine da izdrže samoizolaciju i da ćemo zajedno pobediti ovo što nas je snašlo.

 Čula sam se sa direktorom Doma zdravlja Dejanom Miloševićem, koji je odmah podržao našu ideju i u najkraćem roku su nam iz Doma zdravlja dostavili materijal potreban za izradu maski. 

23.3.2020. godine je Domu zdravlja od strane ovog udruženja dostavljeno 160 maski, a Dom zdravlja je pribavio materijal sredstvima koje je dobio od lokalne samouprave, pa je isti za vreme vikenda odnet kompaniji „Jumko“ u Vranju, gde će osim maski biti šivena i zaštitna odela za medicinske radnike ( pantalone i radni kombinezoni).

Još jednom pozivamo sve naše sugrađanke da slede primer žena iz udruženja, i da sašiju sebi i svojim najbližima zaštitne maske od materijala koje imaju u svojim domovima.

VESTI GRADA DESPOTOVAC