Tehnička škola u Despotovcu ušla je u novu 2020. godinu potpuno renoviranom zgradom !!!

U selu nadomak Jagodine uhapšen M. I. (1934) zbog ubistva nevenčane supruge !!!

  • Autor: O.D./MEDIA PS

05/02/2020

Despotovac- U novu 2020. godinu Tehnička škola je ušla sa potpuno renoviranom zgradom što nam je dalo povoda da ostanemo istrajni u nameri i odluci da krupnim koracima nastavimo da nižemo uspehe na polju obrazovanja, navodi direktor Dobrica Stojanović. Učvrstili smo svoju poziciju kao lidera srednjoškolskog obrazovanja u opštini Despotovac, a težićemo da se što bolje pozicioniramo i u Pomoravskom okrugu. Na novogodišnjem koktelu koji je bio upriličen u restoran sali naše škole dobili smo jasnu i nedvosmislenu podršku lokalne samouprave.


Foto: facebook T.Š. Despotovac-klik na sliku

Koktel je upriličio predsednik opštine Despotovac gospodin Nikola Nikolić, koji je istakao da Tehnička škola Despotovac ima ogroman potencijal koji tek treba da bude iskorišćen. Prisutnima se obratio i predsednik Skupštine opštine Zlatko Marjanović, a prikazan je i promotivni film opštine Despotovac koji je snimila lokalna TV Resava iz Plažana. Tehnička škola je prateći narodnu tradiciju 06.januara organizovala sečenje badnjaka koji je postavljen ispred ulaza u školu u prisustvu radnika..

25.januara direktor je sa profesorom Dejanom Novakovićem i učenicima gostovao u emisiji „Šarenica“ na RTS- u kao deo predstavljanja opštine Despotovac i njenih potencijala. Istog dana je u školi u čast školske slave Sveti Sava organizovana predstava „Sveti Sava u mojoj kući“ u izvođenju učenika dramsko-recitatorske sekcije. Priredbu je uveličao mali hor muzičke sekcije. Organizatori priredbe bili su profesori Valentina Stevanović i Aleksandar Kovačić.


Dobrisa Stojanovic
tehnicka1
tehnicka2
tehnicka3
tehnicka10

Na dan školske slave Sveti Sava 27.januara upriličena je proslava sa svečanim sečenjem kolača i prigodnom zakuskom, uz prisustvo sveštenika i članova školskog odbora, naših penzionera i drugih zvanica. Istog dana su u restoran sali naše škole predsednik opštine Nikola Nikolić i predsednik skupštine opštine Zlatko Marjanović dodelili svetosavske nagrade učenicima sa teritorije naše opštine. Odlukom lokalne samouprave svečanost je prvi put održana u prostorijama naše škole uz nastup gradskog hora. Između ostalih nagrađeni su i naši učenici Stefan Stojanović, Aleksandar Manojlović, Jovana Milošević, kao i njihovi profesori Suzana Đorđević, Saša Manojlović i Valentina Stevanović. Dan je završen tradicionalnim Svetosavskim balom koji je ove godine organizovan u restoranu „6 topole“. Radnici naše škole su proslavili svoj praznik u društvu kolega iz drugih škola.“

Na kraju našeg razgovora direktor je želeo da pohvali rad lokalne samouprave i da im se zahvali za to što su uvek imali sluha za potrebe ove škole i što su uvek ulagali napore da se učenicima, kao i nastavnicima, obezbede najbolji uslovi za rad i napredak. Takođe, direktor se nada se da će ova izuzetna saradnja i u budućem periodu biti nastavljena, jer ulaganje u obrazovanje je jedna ozbiljna investicija u budućnost.


SVE VEĆE INTERESOVANjE ZA RESAVSKU PEĆINU !!!


SVE VEĆE INTERESOVANjE ZA RESAVSKU PEĆINU !!!

06/02/2020