PREDSTAVA PREDŠKOLSKE USTANOVE „RADA MILjKOVIĆ“ dostigla preko tri miliona pregleda na youtube !!!

  • Autor: G.V.D../MEDIA PS

08/06/2020

S obzirom da živimo u doba tehnologije i interneta broj pregleda je važan pokazatelj opšte popularnosti nekog video zapisa. Pozorišna predstava „Bajka o bajkama“, koju izvode vaspitači predškolske ustanove „Rada Miljković“ u Despotovcu, a koja je postavljena na jutjub kanalu TV Resave, dostigla je više od tri miliona pregleda


CReč je predstavi koja je izvedena kao poklon deci i roditeljima u okviru novogodišnjeg programa.

„Učestvovali smo na mnogim festivalima u više kategorija, kako na okružnim tako i na međunarodnim, i retko kada smo se vratili bez neke nagrade, bilo to prvo, drugo ili treće mesto. Predstavu koja se odigra snimi TV Resava, zatim je pošaljemo komisiji u kojoj su stručnjaci poput scenarista, scenografa, reditelja i mnogih poznatih imena iz tog domena, i zaista mogu da se pohvalim da smo skoro svakim učešćem zabeležili uspeh. Predstava „Bajka o bajkama“ je našla svoj put do onih koji vole ovakve predstave, čak smo dobili i pohvalu od samog autora, žene koja je pozvala telefonom i pohvalila našu izvedbu njenog dela. Planirali smo učešće na mnogim festivalima sada, kao što je učešće na Dečijem festivalu u Smederevu sa dečijim horom, ali nažalost zbog trenutne situacije u državi to nismo mogli da izvedemo. Imamo izuzetnu saradnju sa roditeljima u svim pogledima, zaista uzimaju učešće i podržavaju sve aktivnosti koje organizujemo, pa je ovaj broj pregleda na ovoj internet platformi izazvao i kod njih veliko oduševljenje.

Vaspitači su izuzetno talentovani, što u sferi muzike, što u sferi glume ili likovne umetnosti, pa ćemo u ovim uslovima organizovati onlajn likovnu koloniju, gde su učesnici u početku bili iz našeg regiona, međutim sada je to prošireno pa imamo učesnike i iz mnogih drugih. Naš tim je doneo odluku da pošaljemo elektronske pozivnice, pa svi oni koji žele da učestvuju na ovoj onlajn manifestaciji mogu da se prijave. Sve manifestacije koje smo organizovali jako su značajne, pre svega za dečicu koja se tome raduju i stiču nova iskustva. Recimo, prošle godine smo ih vodili u Žagubicu, gde se održava manifestacija iz ekologije, i malo je reći da su deca bila oduševljena zbog novog okruženja i druge dece iz raznih krajeva Srbije, sa kojima su se odlično uklopili.


Osim ove predstave koju spominjemo, još dve naše, takođe novogodišnje predstave, zabeležile su po nekoliko stotina hiljada pregleda na jutjubu, što je odličan uspeh ali i motivacija da nastavimo sa takvim aktivnostima, koje su našle put do srca gledalaca“, navodi direktorka predškolske ustanove Verica Stojković.

Stalnu ekipu koja realizuje predstave čine vaspitači: Veljko Ivanović, Kamenčić Emina, Cvetković Jelena, Nikodijević Snežana, Dimitrijević Jelena, Milena Stojić, Đorđević Jovana, Nadica Bašanović, Danica Blagojević, Biljana Stojković, Suzana Petrović – koja učestvuje isključivo u grupi sa decom, Ivana Vuksanović-Radojković, koja je zadužena za svu tehničku podršku, a po potrebi se uključuje još vaspitača. Direktorka se zahvalila i Miroljubu Ivanoviću – Krezi, sa kojim se ova glumačka ekipa konsultuje prilikom pripreme i realizacije predstava.

https://youtu.be/2pkKspCK1tg

„Ove predstave su naše aktivnosti van redovnog vaspitnog-obrazovnog rada. Te dramske aktivnosti je započela koleginica iz Velikog Popovića Suzana Petrović, a mi smo nastavili sa time. Oformili smo u okviru vrtića sem likovne kolonije i hor darovite dece, odnosno hor onih koji imaju talenta za muziku. Imamo odličnu saradnju sa školicom sporta „Mali Despoti“, gde dobijamo pomoć u organizaciji sportskih aktivnosti, pa svako dete ima prilike da iskaže neke svoje talente i interesovanja i ne trpi to što živi u manjem gradu.

Imamo dosta planova i ideja koje se nadamo da ćemo sprovesti u delo, uz pomoć lokalne samouprave koja nam pruža ogromnu podršku, a o tome ćemo govoriti nekom drugom prilikom“, ističe direktorka Stojković.

Poručujemo svim našim sugrađanima da ostanu kod kuće i da to vreme iskoriste između ostalog za gledanje predstave „Bajka o bajkama“, čiji video prilažemo uz tekst. Nadamo se da će ova ustanova imati još puno ovako uspešnih aktivnosti o kojima ćemo rado pisati.

VESTI GRADA DESPOTOVAC