PREDSEDNIK OPŠTINE DESPOTOVAC posetio centar za informacije i pomoć !!!

  • Izvor: O.D./MEDIA PS

20/03/2020

Despotovac- Danas je predsednik opštine Despotovac Nikola Nikolić, sa direktorom Dejanom Miloševićem i glavnom sestrom Doma zdravlja Tanjom Marjanović, obišao Centar za pomoć i informacije, smešten u prostorijama Doma zdravlja u Despotovcu. 


Zahvalio se svim članovima ovog humanog tima, zaposlenima iz javnih preduzeća, kao i volonterima koji trenutno obavljaju jednu veoma važnu funkciju–pomažu onima kojima je u ovoj teškoj situaciji pomoć najpotrebnija.

„Lokalna samouprava je oformila ovaj Centar za pomoć i informacije u saradnji sa Domom zdravlja, kako bi se našim najstarijim sugrađanima izašlo u susret, odnosno kako bi im se dostavile namirnice, lekovi i sve drugo što im je potrebno. Da se oni ne bi izlagali riziku pošto su najosetljivija kategorija stanovništva, potrepštine će im dostavljati timovi Centra za pomoć i informacije. Takođe, u svim mesnim zajednicama na teritoriji opštine Despotovac oformljeni su mini Štabovi, pa će meštani istih moći pre svega pomoć da potraže u svom mestu“, navodi Nikolić i apeluje još jednom na sve naše sugrađane da poštuju mere koje je propisala Vlada Republike Srbije, pošto je to jedini način za sprečavanje pojave i širenja virusa.


Takođe, zamolio je sve građane koji su došli iz inostranstva da se strogo pridržavaju propisanih mera samoizolacije, jer na taj način ne štite samo sebe i svoju porodicu, već i celokupno okruženje.

Predsednik je takođe naveo da su marketi snabdeveni, i da je prvih dana bilo problema sa nestašicom nekih vrsta namirnica zbog masovne kupovine. Trenutno fale sredstva za dezinfekciju, ali kako navodi i taj će problem uskoro biti rešen. Takođe, navodi da će se vršiti dezinfekcija javnih površina i da će ekipe komunalnog preduzeća biti uvek u
pripravnosti.

centar za informacije i pomoć

Nikolić se zahvalio javnim preduzećima koji su poslali svoje zaposlene u Centar za pomoć i informacije, kao i volonterima koji su im se dobrovoljno priključili.

Glavna sestra Doma zdravlja u Despotovcu Tanja Marjanović, koja je koordinator Centra za pomoć i informacije, želela je da istakne da za sada sve odlično funkcioniše, da su ekipe Centra za pomoć i informacije na terenu, da se ova saradnja sa javnim preduzećima pokazala izuzetno i da će svim sugrađanima pružiti pomoć koja je neophodna. Kako kaže, posebno je zadovoljna činjenicom što su ljudi shvatili ozbiljnost situacije, pa umesto da dolaze u Dom zdravlja i izlažu se riziku, zovu brojeve Centra za pomoć i informacije.

Na samom kraju, direktor Dejan Milošević je želeo našim građanima koji su došli iz dijaspore da poruči da su svi oni naši ljudi, da će biti prihvaćeni u Dom zdravlja bez obzira što nemaju zdravstveno osiguranje, jer je cilj da se spreči pojava ovog virusa na teritoriji naše opštine i spreče ozbiljnije posledice.

VESTI GRADA DESPOTOVAC