Domu zdravlja u Despotovcu stigao DRUGI DEO donacije iz Nemačke !!!

  • Autor: G.V.D./ MEDIA PS

08/06/2020

Podsetimo se, pre desetak dana Domu zdravlja u Despotovac- Despotovcu je donirana oprema za stacionar, u vidu savremenih kreveta, dušeka, šetalica i drugih pomagala, a danas je od iste humanitarne organizacije “Pro Human” na adresu Doma zdravlja stiglo 45 novih ormarića.


Foto: Gradske vesti Despotovac

“U moru donacija koje nam je obezbedio gospodin Miško Đorđević, danas je između ostalog stiglo 45 noćnih ormarića, a pre samo desetak dana smo dobili najsavremenije bolničke krevete, tako da smo uspeli sada da ovaj naš stacionar opremimo najboljom mogućom opremom i time obezbedimo najbolju negu korisnicima. Iskoristila bih priliku da se još jednom zahvalim našem dragom prijatelju gospodinu Mišku, humanitarnoj organizaciji “Pro Human”, kao i doktorki Mimi Andrejević-Kri iz Nemačke, i jako smo srećni što naša ustanova ima ovakve prijatelje.

 Ovi kreveti i sva ova oprema su jako značajni za naše korisnike, ali isto tako puno znače i medicinskim radnicima, jer će biti znatno olakšan rad i nega pacijenata”, navela je glavna sestra Doma zdravlja Tanja Marjanović, koja je reč prepustila posredniku u ovoj donaciji, gospodinu Mišku Đorđeviću iz Kragujevca.


“Danas je stiglo 45 ormarića, u vrednosti negde od oko 14.000 evra, reč je o potpuno novim ormarićima. Uskoro stiže negde od oko 3.000 posteljina, kao i još dosta toga, ali čekamo samo sertifikat da mogu da napuste Nemačku, kao dokaz da su sve stvari koje stignu bezbedne i dezinfikovane.

 Istu proceduru su prošli i kreveti i sva oprema koja je stigla. Verujte mi, u Nemačkoj više nema ni jednog kreveta koji bi mogao biti nekome doniran, a ovi kreveti koji su stigli u Despotovac bili su namenjeni Kliničkom centru, ali zahvaljujući mojim velikim prijateljima, predsedniku Opštine Nikoli Nikoliću, predsedniku Skupštine Opštine doktoru Zlatku Marjanoviću, direktoru Doma zdravlja Dejanu Miloševiću, glavnoj sestri Tanji Marjanović i mnogim mojim prijateljima u Despotovcu sva oprema je stigla u vašu zdravstvenu ustanovu”, naveo je Miško Đorđević, koji je bio posrednik i realizator mnogih donacija koje su stigle u opštinu Despotovac.

VESTI GRADA DESPOTOVAC