DESPOTOVAC: Održana osma sednica opštinskog štaba za vanredne situacije

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

MEDIA PS

Despotovac- Na početku sednice štab je apelovao na građane da ne pale biljne ostatke nakon žetve, jer često dolazi do nekontrolisanih požara koji nanose velike materijalne štete i mogu da izazovu stradanje ljudi.

Ukoliko se utvrdi da je na poljoprivrednom gazdinstvu vršeno spaljivanje žetnih ostataka, da je pričinjena šteta na usevima – biće izrečene novčane kazne i poljoprivredno gazdinstvo gubi pravo na podsticajna sredstva u poljoprivredi u periodu od tri godine.
Na ovoj osmoj sednici utvrđeno da je vodosnabdevnje trenutno stabilno, iako je isporuka vode na maksimumu. Zbog perioda visokih temperatura koje nam predstoje apeluje se na građane da racionalno i namenski koriste vodu. Apel građanima da budu odgovorni i savesni ka svojim sugrađanima.

Bitno je napomenuti da se redovno vrši bakteriološka i hemijska analiza vode u Despotovcu i zasada je stanje odlično.

Kako je predstavnica Doma zdravlja Despotovac istakla epidemiološka situacija stabilna. Trenuto je u opštini 13 Kovid pozitivnih osoba. Kovid ambulanta se sada nalazi u zgradi Doma zdravlja sa radnim vremenom od 7 do 15 časova radnim danima i vikendom od 7 do 13 časova.
Na ovoj sednici se govorilo i o sanaciji štete posle junskih poplava. Opština Despotovac uvrštena u opštine u kojima je proglašena elementarna nepogoda. Najveće štete su na nekategorisanim putevima.

Do sada je samo jedan deo putne infrastrukture je saniran, jer je materijalna šteta ogromna, ali se radi na sanaciji. Ono što je bitno jeste da su sanirani putevi gotovo do svih stambenih objekata. Poslati su izveštaji prema nadležnim ministarstvima i očekuje se pomoć u obnovi infrastrukture. Takodje tek predstoji period sanacija puteva, mosta koji vodi do dela Bukovca, kao i podizanje visine nasipa na pojedinim delovima Resave.

O.Despotovac

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

VESTI GRADA DESPOTOVAC