DAN PREDŠKOLSKE USTANOVE „RADA MILjKOVIĆ“ U DESPOTOVCU !!!

  • Autor: O.Despotovac/MEDIA PS

05/02/2020

Juče, 4.februara, u vrtiću u Despotovcu organizovana je svečanost povodom obeležavanja dana ove ustanove.

U prisustvu roditelja, predstavnika lokalne samouprave, rukovodioca i direktora ovdašnjih institucija, prijatelja i saradnika, predstavljen je program koji su pripremila dečica, u saradnji sa svojim vaspitačima. 


Foto: O.Despotovac/  klik na sliku

U ime svih mališana i svojih kolega prisutnima se obratila direktorka Verica Stojković, koja je poželela svima dobrodošlicu. Takođe, na samom početku želela je da se zahvali lokalnoj samoupravi na izuzetnoj saradnji i zalaganju da se deci omoguće najbolji mogući uslovi za boravak u vrtiću. 

Posle divnog programa u kojem smo svi uživali, porazgovarali smo sa direktorkom, koja je najveću pažnju posvetila projektima koji su sprovedeni u ovoj ustanovi. Navela je da su na početku prošle godine konkurisali za sredstva koje dodeljuje Ministarstvo za populacionu politiku, da je lokalna samouprava učestvovala sa 15% sredstava, a da je ostatak do 10,5 miliona dinara doniralo Ministarstvo. 


Tim sredstvima je renoviran stari deo vrtića, u koji 40 godina nije ništa ulagano, promenjena je stolarija, sređena su kupatila, podovi, a ove godine, finansijskim planom su odobrena 2,5 miliona dinara za kompletnu zamenu nameštaja u svih sedam soba. Ono što je direktorka posebno želela da istakne jeste da je ponovo konkurisano za sredstva kod istog Ministarstva, pa je u planu da se ove godine sredi vrtić u Resavici, da bi deca imala bar osnovne uslove za boravak. 

Još jednom je želela da se zahvali lokalnoj samoupravi, jer je od rukovodstva vrtić dobio ogromnu podršku i pomoć da se sve ideje realizuju u potpunosti. Podsećamo roditelje koji imaju troje dece da je korišćenje usluga Predškolske ustanove za treće dete besplatno. Takođe, lokalna samouprava za treće i četvrto dete daje dodatak na mesečnom nivou u iznosu od 10.000 dinara, do polaska u školu, odnosno do sedme godine.

VESTI GRADA DESPOTOVAC