Završena „Seoska olimpijada“ sela ćuprijske opštine !!!

  • Autor: MEDIA PS/ Selo Jovac/Sportski savez Ćuprija

09/07/2019

Ćuprija-Ono što je obeležilo ovu Seosku olimpijadu je pre svega vedar duh i želja za takmičenjem. Polufinalne večeri održane su u petak i subotu u Jovcu i Virinu.

Foto Selo Jovac

U  Seoskim olimpijskim igrama ove godine boje sela branili predstavnici 7 sela, medju kojima su sela Senje, Dvorica , Batinac, Jovac, Virine…

U krajnje izjednačenoj konkrenciji, više sreće, hladniju glavu i mirnije živce imali su “ građani “ sela Batinac i Senja, koji su izborili plasman u finale seoskih olimpijskih igara. Domaćini iz Virina su opokazali odličnu organizaciju, toplao doček i ostaje da im poželimo više sreće u sledećem olimpijskom ciklusu.


taxi stara carsija4-2 (490 x 145)
taxi stara carsija4-1 (490 x 145)
taksi 1 (600 x 154)
taksi 5 (600 x 154)
taksi4 (600 x 154)

U drugoj  polufinalnoj večeri, koja se održala u Jovcu od 19:00 nastupale  su ekipe iz Jovca, Ostrikovca i Dvorice
 Do samog kraja nije moglo da se sa sigurnošću tvrdi ko će poneti titulu i no. 1. Na kraju, partija šaha je odnela prevagu i donela ekipi iz Ostrikovca prvo mesto, dok su zasluženo drugi bili domaćini iz Jovca. Trećeplasirana ekipa iz sela Dvorice dostojno je branila čast svog sela i pokazali prave viteške osobine. Tako da je rezime za finale u Ćupriji u utorak od 19:00 izgledao ovako: Senje, Batinac, Jovac i Ostrikovac.

Ekipa Jovca osvojila je prvo mesto na finalnom takmičenju Seoskih olimpijskih igara, održanom u centru grada. Drugoplasirana je bila ekipa Batinca, a treće mesto zauzeli su takmičari iz Senja. Seoski olimpijci takmičili su se u nadvlačenju konopca, bacanju kamena sa ramena, pikadu, malom fudbalu, vožnji u majstorskim kolicima, brzom jedenju lubenice i drugim zanimljivim disciplinama. U finalu su učestvovale ekipe Senja, Batinca, Jovca i Ostrikovca, koje su se nadmetale u ukupno 12 disciplina.

VESTI GRADA ĆUPRIJA