Zahvaljujući donaciji udruženja iseljenika iz Švajcarske, vozni park Opšte bolnice Ćuprija opremljeniji je za sanitetsko vozilo !!!

  • Izvor: RTP.RS

16/04/2021

Ćuprija- Zamenik direktora Opšte bolnice u Cupriji, doktor Ivan Milojević rekao je za TV Pomoravlje :

Zahvaljujući donaciji udruženja naših iseljenika iz Švajcarske, vozni park Opšte bolnice Ćuprija opremljeniji je za polovno, ali dobro očuvano sanitetsko vozilo sa kompletnom pratećom opremom.


Foto: TV Pomoravlje

Vozilo je potpuno opremljeno, ima rampu i sve potrebne instrumente za transport najugroženijih pacijenata. Očuvano je i za vozila ovakve vrste malo je prešlo. Nama ova donacija zaista puno znači, jer će omogućiti pre svega kvalitetnu zdravstvenu zaštitu pacijentima, a svakako brz i siguran transport u tercijarne ustanove“.

U toku godine iz ćuprijske Opšte bolnice u tercijarne ustanove transportuju se pacijenti sa različitim dijagnozama i stanjima – objašnjava dr Milojević.


„Transportuju se ne samo pacijenti u hitnim stanjima, nego i u slučaju raznih vrsta politrauma koje nismo u stanju da zbrinemo, ali i bebe kojima je hitno potrebna neonatalna intenzivna nega. Zato nam je od presudne važnosti da posedujemo što veći broj vozila sa kompletnom opremom u kojima, ukoliko je to potrebno, jedan tim anesteziologa može nesmetano da radi tokom transporta i da održava i prati vitalne funkcije pacijenta.

Pored ovog vozila, bolnica je pre više od mesec dana dobila novo savremeno i potpuno opremljeno sanitetsko vozilo, donaciju Vlade Republike Srbije i Evropske unije, a prema najavama ovo neće biti poslednja donacija udruženja iz dijaspore ovakve vrste namenjena ćuprijskoj bolnici.

VESTI GRADA ĆUPRIJA