Učenice OŠ „Vuk Karadžić“ iz Ćuprije, finalisti takmičenja „Devojčice u IKT sektoru – Uhvati ideju“. Stigle zaslužene diplome!

Autor: MEDIA PS

Ćuprija-U preko 150 zemalja u svetu, svakog četvrtog četvrtka u aprilu, obeležava se Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, koji su ustanovile Ujedinjene nacije. Udruženje poslovnih žena Srbije već 12 godina obeležava ovu manifestaciju, a 7 godina se organizuje i takmičenje učenica za najbolji video rad „Uhvati ideju“.

Učenice OŠ „Vuk Karadžić“ iz Ćuprije, finalisti takmičenja „Devojčice u IKT sektoru – Uhvati ideju“. Stigle zaslužene diplome!

Foto: B.D. privatna arhiva

Ove godine manifestacija je održana pod nazivom A1 Dan devojčica u IKT sektoru 2022.  Zbog velikog broja događaja, praznika i raspusta, ovogodišnja manifestacija trajala je od 24. marta, kada je otvoren konkurs „Uhvati ideju“ do 10. maja, kada je završena svečanom ceremonijom i dodelom nagrada u Skupštini grada Beograda.

  • Zanimljivo je da je na konkurs „Uhvati ideju“ stiglo 69 video radova, od čega je 66 radova ispunilo kriterijume i ušlo u konkurenciju.
  •  
  • Na takmičenju su učestvovale 158 devojčice iz 51 škole.
  •  
  • 9 članica komisije medju kojima je bilo članica državne uprave ali i privatnog sektora, je biralo je najbolje video radove.

51 devojčica, ukupno 20 timova, učestvovala je u finalu takmičenja „Uhvati ideju“ sa 20 video radova, 5 radova (13 takmičarki)  je osvojilo nagrade, a medju njima su i učenice OŠ „Vuk Karadžić“ iz Ćuprije, Marta Dragičević, Andrijana Petrović, kao i talentovana Vasilisa Milojković koje su osvojile visoko 18. mesto sa temom rada „Istaknuti pisci Ćuprije“.

Ove vredne učenice su članice literarne sekcije čiji je mentor nastavnica srpskog jezika i književnosti Dragana Blagojević, koja ih podstiče i pomaže u radu da svoju ljubav prema lepoj reči i pisanju razvijaju i budu kreativne i da napreduju u onome što vole, svom maternjem jeziku.

 Pored izbora za najbolji video rad, organizovane su onlajn, ali i posete uživo devojčica – učenica sedmih i osmih razreda osnovne škole kompanijama.

PRATITE NAŠ PORTAL I NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

PRIJATELJ  TEKSTA

VESTI GRADA VESTI GRADA ĆUPRIJA