U Ćupriji prva dva pacijenta zaražena Korona virusom !!!

18/03/2020

Ćuprija-U Ćupriji su danas identifikovana prva dva slučaja zaraze korona virusom, potvrđeno je iz Štaba za vanredne situacije opštine Ćuprija.


Zaražene osobe se nalaze u kućnoj izolaciji i za sada osećaju dobro. U pitanju su dvojica muškaraca koji su nedavno došli iz Italije, javlja Radio Televizija Pomoravlje !!!

Nadležni organi proveravaju sve kontakte zaraženih osoba i apeluju na sve građane koji su došli iz inostranstva da poštuju propisane mere izolacije.


Na vanrednoj sednici Štaba za vanredne situacije opštine Ćuprija objavljeno je da su zabeležena prva dva slučaja zaraženih Korona virusom u Ćupriji.

Mere donešene na sednici štaba su:

Zatvaranje svih prodajnih i uslužnih objekata, kafića, restorana, frizerskih i salona lepote, prodajnih objekata široke potrošnje, OSIM objekata prehrambene namene i apoteke
Svi vlasnici prehrambenih objekata i apoteka u obavezi su da obezbede radnike i kontrolisan ulazak u njihove radnje.
Zbog zabrane izlaska osobama starijim od 65 godina i njihovih potreba za osnovnim namirnicama, nalaže se opštini Ćuprija da obezbedi suve obroke i dezinfekciona sredstva, kao i da obezbedi dostavu do krajnjih korisnika.

VESTI GRADA ĆUPRIJA