U Ćupriji još 3 osobe pozitivne su na korona virus !!!

  • Š.Z.V.S

24/03/2020

Još 3 osobe u Ćupriji pozitivne su na korona virus, čime je ukupan broj zaraženih povećan na 10, izjavio saopštio je Ninoslav Erić,predsednik opštine Ćuprija i komandant Štaba za vanredne situacije .

U Paraćinu je registrovano još jedno lice zaraženo korona virusom i ovo je treći slučaj u ovoj opštini. Prvi slučaja zaraze korona virusom registrovan je u Jagodini a oba lica iz susednih gradova hospitalizovana su na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Ćupriji. Po jedan zaraženi registrovan je u Svilajncu i Rekovcu.

U 6 opština Pomoravskog okruga koronavirusom zaraženo je ukupno 16 osoba. Svi kontakti zaraženih osoba se prate a u karantinu prvog reda trenutno se nalazi 71 osoba. Ova lica , bila su u direktnom kontaktu sa zaraženim osobama i biće testirana na virus Kovid-19.

Na infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Ćupriji obezbeđeno je 100 postelja za eventualni prihvat i lečenje osoba zaraženih virusom Kovid-19.


Svi građani sa teritorije Pomoravskog okruga koji su bili u kontaktu sa obolelom osobom a imaju simptome koji ukazuju na zarazu, treba da se jave Domovima zdravlja na svojoj teritoriji koji će ih dalje uputiti u Opštu bolnicu u Ćupriji. Po prijemu, pacijenti će biti testirani na korona virus, nakon čega se upućuju na Infektivno odeljenje ćuprijske bolnice. Ukoliko se potvrdi da je pacijen pozitivan na korona virus upućuje se u Kliničke centre u Kragujevcu ili Beogradu, u zavisnosti od rasporeda.

-Testova za otkrivanje infekcija korona virusom ima u dovoljnim količinama, istakao je predsednik Erić.

Uzorkovanje vrši Zavod za javno zdravlje “Pomoravlje” nakon čega se uzorci prosleđuju Institutu za virusologiju “Torlak”, a nakon potvrde infekcije oboleli se upućuju na hospitalizaciju u Kliničke centre u Kragujevcu ili Beogradu, zaključio je Erić.

VESTI GRADA ĆUPRIJA