Škola fudbala VIOLA 035 na stadionu Radničkog u Ćupriji

Autor: Saša Prokić

Ćuprija- Stadion Radnički koji se nalazu u naselju Slavija u Ćupriji, ponovo poprima stari sjaj koji je nekada imao.Ovaj stadion poslednjih godina nije radio, bilo je nekoliko pokušaja formiranja istoimenog kluba, ali, sve se nekako završavalo brzo.

Škola fudbala VIOLA 035 na stadionu Radničkog u Ćupriji

Foto: FK Viola 035 (uz saglasnost)

Možda je sve to zato što su okosnicu kluba uglavnom sačinjavali igrači koji su obeležili neko vreme i dali pečat klubu, a mladji naraštaji nisu baš bili zainteresovani da urade nešto i vrate stari sjaj ovog kluba.

Kako su na ovom stadionu mnoga deca učinila prve korake, stadion Radničkog ima veliku simboliku, za celu Ćupriju, a najviše za pomenuto naselje.

I kada stadion nije radio, uvek je tu bio Perica Marković (PERA BAS) koji je održavao stadion Radničkog koliko je mogao urednim, jer je svakodnevno veliki broj dece na istom.

Pera je zbog toga redovno kosio travu na samom stadionu, i na tribinama koje su tik uz zgrade , da bi deca mogla da se igraju, što je za svaku pohvalu i respekt.

Naravno, ne treba zaboraviti da su pored Pere i drugi ljudi, udruženja, povremeno uzimali učešće u uredjivanju stadiona, najviše stanovnici ulica Blagoja Parovića I Dobojske, ali i bivši fudbaleri koji su igrali u “Radničkom”.

Ali, od nedavno, desilo se nešto što će ovom stadionu vratiti dušu. Naime, fudbalski klub “Viola 035” zakupio je ovaj stadion i pokrenuo školu fudbala. Naravno, okosnicu ovog kluba sačinjavaće najmladji igrači i slobodno se može reći, nove fudbalske nade ćuprijskog fubala.

Neki od ovih mališana, kako budu rasli i stasavali,  postaće fudbaleri velikih klubova, poput Zvezde, Partizana, Čukaričkog i drugih. Ne, nije ovo samo reč na našem tekstu, već je ambicija predsednika FK “Viola 035”, Zvjezdana Čelebića Zeke, kao i podpredsednika Ivana Stanisavljevića.

Zvjezdan je okupio odličan tim fudbalskih radnika i krenuo u realizaciju podizanja rejtinga ovog kluba “Viola 035”.

Foto: FK Viola 035

Odmah na samom početku već tokom zimskog perioda krenulo se sa sredjivanjem stadiona, tribina, ograde, svlačionice, a polako, kako vreme odmiče, sve više se vidi da se ovde ozbiljno radi.

Škola fudbala “Viola 35”  već ima preko 80-tak mališana i polovinom marta krenulo se sa treninzima na stadionu Radnički na Slaviji. Lepo je gledati kada ovoliko mališana sluša svoje trenere i stvara svoje prve VELIKE korake u fubalu.

“Radimo na tome da što bolje i što lepše pripremimo ovaj stadion za treninge i buduće turnire. Imaćemo 4 puta nedeljno treninge, ide leto, pa ćemo to intezivirati, a vikendom ćemo imati turnire”, rekao je za naš portal Zvjezdan Čelebić, predsednik FK “Viola 035”.

Zvjezdan je takodje dodao: “Mogu da najavim da ćemo već u aprilu imati veliki turnir, gde će biti mnogo ekipa iz cele Srbije, a na moje veliko zadovoljstvo, imaćemo na turniru i klubove sa Kosova, a izmedju ostalog, dolazi nam škola fudbala “DIF” iz Kosovske Mitrovice, što ce ovaj prvi turnir učiniti još većim” .

Kako se približava pomenuti turnir, sve se više radi na sredjivanju stadiona da bude u što lepšem izadnju, a da se radi vidi se na kolažu fotografija ispod.

Foto: FK Viola 035

Jer, kada se na jednom mestu okupi veliki broj fudbalskih ekipa iz većeg dela Srbije,  to znači samo jedno, da će tog dana stadion “Radnički” biti prepun svih onih koji će pratiti mališane (njihovi roditelji, prijatelji, ali I svi koji vole fudbal).

I kao što smo na početku napisali, ovaj stadon polako vraća stari sjaj, a za to je ovog puta zaslužan FK “Viola 035”.

Apelujemo na sve koji vole fudbal da pomognu ovu školu fudbala i na samom stadionu, naravno uz dogovor sa upravom kluba, postave svoje banere (reklame svojih firmi) što će itekako značiti za rad ovog kluba.

Jedno je sigurno, stadion Radničkog na Slaviji u Ćupriji će postati veoma posećen što je za svaku pohvalu a kao što smo na početku napisali veliku zaslugu ima škola FK VIOLA 035.

PRATITE NAŠ PORTAL I NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SPORT VESTI GRADA VESTI GRADA ĆUPRIJA