- Autor: MEDIA PS/ Marina V.
28/11/2020
[views]
Prva kora: Umutiti 4 jaja sa 4 šoljice šećera, dodati 1 šoljicu ulja, 1 prašak za pecivo, 100 ml mleka i 4 šoljice brašna. Sve izmešati i peći u četvrtastom plehu.
U drugu koru se sve umuti kao za prvu koru, samo se dodaju 3 kašike kakaa. Peći u istom plehu kao i 1. koru.
Za FIL ušpinovati 500 gr šećera sa700 ml vode i dodati 1 margarin. Posebno skuvati 2 pudinga od vanile sa 800 ml mleka, kada se ohladi spojiti sa ušpinovanim šećerom i lepo izmešati.
Patišpanje podeliti na po 10 šnitova.
Redjati: Oblanda, fil, ŽUTI patišpanj, fil, pa CRNI patišpanj preko njega, pa ŽUT patipšanj, pa CRNI, pa fil, i sve uviti u list oblande na koji je redjano.
Tako uvijati dok ima delova i oblandi. Seći na parčiće.