Promocija knjiga pesama Gordane Marković u Ćupriji

Izvor: MEDIA PS

Ćuprija-Gordana Marković je poznata ćuprijska pesnikinja, dobitnica je mnogobrojnih priznanja za doprinos srpskoj poeziji.

Gordana je svoj radni vek provela kao profesor u ćuprijskoj Medicinskoj školi. Gordanini stihovi su protkani ljubavlju, ali i tugom, bolom, puni su sete ali i Sunca….

Gordana je izdala 3 knjige od kojih 2 imaju sada promociju u Školi za muzičke talente.
Četvrta je u štampi. Izdavač je Savez knjiga u otadžbini i rasejanju sa sedištem u Novom Sadu. Baš od Saveza književnika ( SKOR) dobijala je plakete za svoj rad a ove godine je nagrađena najvećim priznanjem koje Savez daje, a to je Zlatna plaketa.
U Italiji je dobila specijalnu nagradu i medalju za svoje pesme.
Ne voli da šalje pesme na konkurse , ali kada su pesnička susretanja i takmičenja, dobitnik je nagrada. Njene pesme su u mnogim Zbornicima.
Piše o tuzi, usamljenosti, nedostajanju i o ljubavi kao pobednici nad svim nedaćama koje život sa sobom nosi. Tuga za prerano izgubljenom ćerkom je sveprisutna, ona nadrasta očaj i tugu pretvara u umetnička dela, u svoje pesme i poeme. Svaka pesma nosi pouku i poruku.

Piše o nedostajanju i sina sa porodicom koji je u tuđini. U usamljenosti ona rađa stihove kojima nas uči kako da negujemo sveopštu ljubav, da slavimo život, da budemo Feniks ptica koja se stalno iz pepela rađa i nastavlja da živi.
Vredi čuti, vredi pročitati.

Promocija knjiga Gordane Marković biće održana u petak, 13. maja 2022. godine.

Početak promocije je u 18 sati u Školi za muzičke talente u Ćupriji.

Organizator promocije je Književni Klub Dušan Matić iz Ćuprije.

PRATITE NAŠ PORTAL I NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

PRIJATELJ  TEKSTA

KULTURA VESTI GRADA VESTI GRADA ĆUPRIJA