Počinje prijava takmičarskih ekipa za „Crevarijadu“

Ćuprija-Od ponedeljka, 10. jula 2023. godine počinje prijava učesnika za tradicionalnu manifestaciju „Crevarijada“ koja se godinama održava u Ćupriji, u Moravskom parku.

Dugogodišnji takmičari, ali i one koji bi želeli da se oprobaju u pripremanju crevaca na žaru mogu da se prijave i blagovremeno obezbede svoje mesto na ovogodišnjoj Crevarijadi.

Možete se prijaviti u prostorijama Turističke orgnizacije opštine Ćuprija, ili putem mejla info@turizam.cuprija.rs.

Prijavni formular možete preuzeti na sajtu TO Ćuprija ili lično prilikom prijave.

Ekipe se prijavljuju do 25.07.2023. u prostorijama Turističke organizacije opštine Ćuprija. Svaka ekipa ima najmanje 5 (pet) takmičara od kojih je jedan kapiten/predstavnik ekipe. Prijava se računa samo ako je kompletno popunjen zvanični formular za prijavu.

Zvanično otvaranje manifestacije počinje u 17:00 časova, sa bogatim kulturno umetničkim programom.

Učešće takmičara je besplatno. Svaka ekipa dobija 5 kilograma smrznutih crevaca pre same manifestacije, a o terminu i lokaciji raspodele istih bićete blagovremeno obavešteni.

Žiri čini pet članova koji će biti prezentovani na otvaranju manifestacije i koji će oceniti crevca iz neobeleženih tanjira i rangirati prva tri pobednička mesta. Žiri će takođe ocenjivati i najlepše dekorisan tanjir, kao i najkreativnije uređen štand.

Pored takmičenja u pripremanju ovog autentičnog specijaliteta sa roštilja, biće održano i takmičenje u brzom ispijanju piva, koje će početi u 18 časova a pobedniku ovog takmičenja sledi nagrada u vidu količine piva u sopstvenoj težini.

Proglašenje pobednika Crevarijade predviđeno je za 20 časova. Za sve takmičarske ekipe obezbeđena je zahvalnica za učešće, a za prva tri mesta, kao i za najlepše dekorisan tanjir i najkreativnije uređen štand, vredne nagrade koje će se znati na sam dan manifestacije.

Posetioce Crevarijade pored crevaca na žaru i ostalih specijaliteta sa roštilja, očekuje bogat kulturno umetnički program, kreativne radionice za decu i mlade.

Gosti večeri na „Crevarijadi 2023“ su estradni umetnici Aleksandra Mladenović i Ljubomir Perućica, čiji je koncert predviđen u 21 čas.

Generalni pokrovitelj manifestacije Opština Ćuprija.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

ODMORI U SRBIJI VESTI GRADA VESTI GRADA ĆUPRIJA