Ninoslav Erić: „Nikad više Ćuprija se neće suočiti sa nestašicom vode“

Obilazeći, u društvu čelnika Opštine Ćuprija i JKP „Ravno 2014“, bušotinu novog bunara na Strelištu, Ninoslav Erić, predsednik Skupštine opštine Ćuprija, izjavio je da se – na bar pola veka dug problem vodosnabdevanja u gradu – ove godine stavlja se tačka.

Foto: cuprija.rs

„Nikad više, Ćuprija se neće suočiti sa nestašicom vode.“ Sa dva nova bunara na Strelištu i dva nova bunara na izvorištu u Supskoj, gde su u toku istražni radovi, Ćuprija u narednim decenijama neće morati da brine o vodosnabdevanju, rekao je Ninoslav Erić, navodi se na sajtu opštine cuprija.rs

Voda sa izvorišta u Supskoj biće povezana na centralni rezervoar na Dobričevu, sa koga će se snabdevati grad i fabrika SMP, tako da će Ćuprija i u onim letnjim mesecima, kada je potrošnja najveća, imati dovoljne količine vode naglasio je Erić,

Erić je takodje dodao:  “Ostaje drugi aspekt problema a to je rekonstrukcija vodovodne mreže. Sa Opštinom Paraćin krenulo se u zajednički projekat rekonstrukcije glavnog cevovoda od izvorišta Sveta Petka i ta investicija, vredna 3,5 miliona evra, privodi se kraju. Završena je deonioca do sela Davidovac, u toku su radovi  ka selu Glavica i onda dalje do Karađorđevog brda, gde se vodovodna mreža račva ka Paraćinu i Ćupriji.

„Ono što je važno da sada imamo potpunu kontrolu raspodele vode koja nam dolazi iz izvorišta Sveta Petka. Najveći  problem je rekonstrukcija sekundarne, gradske mreže koja je stara šest decenija i koja je, kad je projektovana, bila predviđena za daleko manji broj korisnika. Koliko je to velika investicija, govori i činjenica da projekat rekonstrukcije gradske mreže košta 5,3 miliona evra“, podvukao je Ninoslav Erić.

„Naredne godine, po najavama Ministarstva za javna ulaganja, koje je podržalo ovaj projekat, moći ćemo da započnemo radove na generalnoj rekonstrukciji gradske vodovodne mreže, mada smo mi, radeći druge infrastrukturne radove u gradu, već zamenili i deo vodovodne mreže“, zaključio je narodni poslanik i predsednik SO Ćuprija Ninoslav Erić.

Direktor JKP „Ravno 2014“ Dejan Ristić rekao je sledeće: “Podvlačeći dobru saradnju sa opštinom Paraćin kada je u pitanju zajednički vodovod, što ranijih godina nikako nije bio slučaj.

Foto: cuprija.rs

Ristić je takodje istakao da će iz dva nova bunara na Strelištu Ćuprija dobijati bar 25 litara vode, što su, kako je ocenio Ristić,  ozbiljne količine.

„Sa rezervoarima na Dobričevu i Nemanji imaćemo zaokružen i za dugi niz godina regulisan sistem vodosnabdevanja“, bio je decidan Ristić.

Izvor:: cuprija,rs

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA ĆUPRIJA