Kratkometražni film „Kriza svesti“, nakon Svilajnca, snima se i u Ćupriji !!!

  • Autor: Ž.Prokić

18/10/2018

[views]

Ćuprija-Dugo vremena je prošlo otkada je neko snimao film u Ćupriji. Svi se sećaju samo Petrijinog venca. A sada je jedan mladi scenarista i reditelj filma, Stefan Đorđević, poželeo da na teritoriji nekoliko mesta u Srbiji snimi kadrove svoje priče.

foto Turistička organizacija Ćuprije

Prve klape filma pale su pre nekoliko dana u Prirodnjačkom centru u Svilajncu, nakon čega je snimanje nastavljeno i u Ćupriji, na glavnoj autobuskoj stanici.

Film govori o želji i ljubavi ovog mladog reditelja prema ocu koji mu nedostaje. Glavni dramski motiv filma i jeste taj momenat kada dečak preuzima brigu o ocu i na taj način odrasta i sazreva. 

Sinopsis: Dušan (39) i Laza (9) putuju za Beograd jer je Dušan u terminalnoj fazi maligne bolesti i potrebna mu je medicinska pomoć. Dušan mora da pronađe novi dom za svog sina Lazu koji jedino ima Dušana. Uzrujan i pogubljen, pokušava da ostvari kontakt sa rođenom sestrom sa kojom se nije video godinama.

taksi 5 (600 x 154)
taksi4 (600 x 154)
taksi 1 (600 x 154)

U filmu glume: Igor Benčina, Marko Matić (odabran posle kastinga od 400 dečaka koji je rađen u Paraćinu i Jagodini ), Marina Redžepović, Silvija Stojanovska, Martin Knapp, Mina Nikolić, Suzana Vuković, Borivoje Božanić.

Film se snima na 16mm traci i labaratorijska obrada će se raditi u Mađarskoj. Snimanje će trajati osam dana, do 25. oktobra na lokacijama u Svilajncu, Ćupriji, Pančevu, Loku i Beogradu.

Scenarista i reditelj ovog filma je Stefan Đorđević. Saradnice na scenariju bile su Jelena Gavrilović i Andrijana Stojković. Film nastaje pod okriljem producentske kuće All Inclusive Films dok je koproducent kuća Emote Production. Koproducenti  su: Antitalent iz Hrvatske, Staragara iz Slovenije, Minos Nikolakakis izGrčke.

VESTI GRADA ĆUPRIJA