Danijela Živković, diplomirana pravnica iz Senja postavljena je za opštinskog pravobranioca na 24. sednici Opštinskog veća u Ćupriji !!!

16/02/2021

Ćuprija- Na 24. sednici Opštinskog veća „zeleno svetlo“ dobio je Plan rada narodne kuhinje, prema kome će za 500 socijalno najugroženijih građana opštine Ćuprija i u tekućoj godini da bude obezbeđen po jedan kuvani obrok dnevno.


Takođe, većnici su danas predložili Skupštini opštine Ćuprija da se sa konzorcijumom koji predvodi paraćinski „Euro lin“ potpiše novi aneks ugovora, kojim bi socijalne kategorije i dalje imale pravo na subvencionisani prevoz na teritoriji opštine Ćuprija, stoji na na sajtu opštine cuprija.rs

Na predlog Jovice Antića, predsednika Opštine Ćuprija, članovi Opštinskog veća su na funkciju opštinskog pravobranioca postavili Danijelu Živković, diplomiranu pravnicu iz Senja, koja je do sada radila u Republičkom geodetskom zavodu, u Službi za katastar nepokretnosti Ćuprija.


Većnici su se danas pozitivno izjasnili i u vezi sa Predlogom programa korišćenja sredstava za zaštitu životne sredine opštine Ćuprija za 2021, kao i u vezi sa izmenama Finansijskog plana Osnovne škole „Vuk Karadžić“ za ovu godinu, a članovi Opštinskog veća usvojili su i Izveštaj Sportskog saveza Ćuprije o ostvarivanju ciljeva i efekata odobrenih programa u godini za nama.

Recimo i to da će Opština Ćuprija na korišćenje bez finansijske naknade uskoro da dobije objekat u kome se sada nalazi Služba za katastar nepokretnosti Ćuprija, gde bi bilo smešteno Odeljenje lokalne poreske administracije. 

Interes je i Republičkog geodetskog zavoda da se preseli u Karađorđevu ulicu, gde će da dobije preko potreban veći prostor, jer je, organizacionim promenama u RGZ, Ćuprija dobila status sedišta Službe katastra za područje tri opštine: Paraćin, Despotovac i Ćupriju.

VESTI GRADA ĆUPRIJA