ĆUPRIJA U NACIONALNOM REGISTRU INVESTICIONIH MAPA !!!

22/10/2019

Ćuprija-Opština Ćuprija bila je domaćin sastanka predstavnika lokalne samouprave sa delegacijom Republičkog geodetskog zavoda i Švedske uprave za kartografiju, katastar i upis zemljišta.

Centralna tema sastanka bila je realizacija projekta “Unapređenje poslovne klime u Srbiji”, putem formiranja Nacionalnog registra investicionih mapa.

Ovaj projekat finansiran je od strane Međunarodne razvojne agencije Švedske sa više od dva miliona evra i biće sporoveden u 11 izabranih lokalnih samouprava, među kojima je i opština Ćuprija.


suncica2_o (600 x 130)
suncica3_o (600 x 130)

Kako je istaknuto na sastanku, Nacionalni registar investicionih mapa formira se sa ciljem da unapredi poslovnu klimu u Srbiji, ali se izrađuje i radi doprinosa prilikom ostvarivanja ciljeva održivog razvoja. Prikupljanjem braunfild, grinfild, grejfild i ostalih lokacija, ovaj registar će imati značajan uticaj i na obnovu postojećih industrijskih kapaciteta u Republici Srbiji.

Jedanaest pilot jedinica lokalne samouprave obuhvaćenih projektom za njegovu implementaciju imaće podršku Republičkog geodetskog zavoda pri uspostavljanju Nacionalnog registra investicionih mapa.

EKONOMIJA VESTI GRADA ĆUPRIJA