Ćupričani će DAN OPŠTINE obeležiti nizom manifestacija, kulturnih i sportskih !!!

Iz srca Šumadije do mora biciklom !!!

  • Autor: Ž. P.

18/09/2018

[views]

Ćuprija-Opština Ćuprija nizom kulturnih i sportskih događaja proslavlja svoj dan.

trong>Dan Opštine počeo je otvaranjem izložbe slika i crteža Uroša predića, organizuje se u okviru obeležavanja Dana opštine Ćuprija u saradnji sa Narodnim muzejom Pančeva. Muzej „Horeum Margi-Ravno“ Ćuprija nastavlja sa realizacijom svog koncepta izložbi Velikana srpske umetničke scene 20.veka, koji se u okviru obeležavanja Dana opštine Ćuprija realizuje od 2015. godine.
Izložba će biti otvorena od 11.  do 25. oktobra.

U petak, 12.10.2018. godine u Ćupriji sa početkom u 17:00 časova održava se 73. Ulična trka „Memorijal Aleksandar Petrović u okviru obeležavanja Dana opštine..Najveće legende srpske atletike prisustvovaće trci, poput Vere Nikolić, Snežane Pajkić, Dragutina Topića, Daneta Korice, Slobodana Brankovića, Slobodana Popovića i mnogi drugi. 

Građani ovog grada na samoj obali Velike Morave kao i svake godine uzivaju u odličnoj muzici koju će ove godine svirati Sanja Ilić i Balkanika u subotu, 13. oktobra, sa početkom od 21 čas na gradskom trgu u centru toga.

TAXI S3 (600 x 155)
doberman 124) (600 x 150)

I posle svega, građani Ćuprije mogu da pogledaju predstavu pod nazivom „Histerija“, u sali ŠOMO Dušan Skovran, 14. oktobra, sa početkom od 20 časa.

Ovo je predstava kojase  ne može strogo žanrovski odrediti. „Histerija“ predstavlja dramu sa elementima komedije i uvod je u svojevrsnu psihoanalizu. 

Ovaj psihoanalitički vosdvilj govori o tome šta se dogodilo kada su se 1937. godine u Londonu sreli otac psihoanalize Sigmund Frojd i princ nadrealizma Salvador Dali. Urnebesno mračna i jezgrovito smešna, „Histerija“ je osvojila britansku nagradu „Lorens Olivije“, najznačajnije priznanje za dramu na engleskom jeziku.

Igraju: Goran Jevtić, Mladen Andrejević, Nebojša Ljubišić i Suzana Lukić.
Kompozitori: Miroslav i Stevan Radulović
Pisac originalnog teksta: Teri Džonson
Režiser: Ivan Vuković

Karte u pretprodaji 10. 11 i 12. oktobra u holu muzičke škole u standardnim terminima od 13-16 i 17-19 časova kao i u nedelju (14. oktobar) na dan prikazivanja predstave od 18 časova.
Cena karte 250 dinara a predstava nije preporučljiva mlađima od 12 godina.

VESTI GRADA ĆUPRIJA