Budući izgled centra Ćuprije-Spoj savremenog i rustičnog

Ćuprija- Spoj savremenog i rustičnog – tako bismo u najkraćem mogli da opišemo budući izgled centra Ćuprije. Pre dvadesetak dana počela je ozbiljno i dugo planirana rekonstrukcija koja će, u osnovi, izmestiti saobraćaj iz glavne ulice i gradskom jezgru dati potpuno novi izgled.

Budući izgled centra Ćuprije-Spoj savremenog i rustičnog

Foto: TV Pomoravlje

Upravo sa tom idejom se i pristupilo izradi arhitektonskog plana koji predstavlja simbiozu prošlosti, sadašnjosti i budućnosti najstarijeg grada u Pomoravlju. Plana kojim je predviđeno da ulice, trgovi i spomen-obeležja svojim izgledom svedoče o bogatoj istoriji Horeum Margija, Ravna i Ćuprije – naglasio je Ninoslav Erić, predsednik OO SNS Ćuprija i kandidat za narodnog poslanika, prenosi TV Pomoravlje.

Na ulazu u Ćupriju pre koju godinu podignut je impozantni spomenik knezu Lazaru, koji je postao simbol grada. Grad na Velikoj Moravi u bliskoj budućnosti će biti prepoznatljiv i po trgu koji će nositi ime kralja Stefana Prvovenčanog – trgu koji će se prostirati na tromeđi ulica Miodraga Novakovića, cara Lazara i Anđe Ranković.

Uskoro počinje i zamena trotoara u Ulici cara Lazara. Tome će prethoditi temeljna rekonstrukcija podzemnih instalacija, prevashodno zamena vodovodnih cevi starih više od pola veka. Nakon završetka tehničkih radova, kada trotoari budu popločani granitnom kockom, jedna od najvećih i najznačajnijih saobraćajnica u Ćupriji doživeće vizuelni preobražaj – sumirao je Ninoslav Erić.

Izvor: RTP.RS

PRATITE NAŠ PORTAL I NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA ĆUPRIJA