U Čačku zabranjene posete zbog korone, šetoro je pozitivno na korona testu !!!

  • Autor: Ljubica Sokić

23/06/2020

ČAČAK – Na infektivnom odeljenju čačanske bolnice trenutno se nalazi devetnaest pacijenata, šetoro je pozitivno na korona testu, a jedno lice je priključeno na respirator i njegovo stanje je kritično, potvrdio je za naš sajt direktor ove ustanove, dr Miroslav Sretenović.

trong>On je ponovio da je, kada je u pitanju pacijent priključen na mehaničku ventilaciju, situacija veoma alarmantna. Ostali hospitalizovani imaju srednju kliničku sliku, temperaturu, upalu pluća, kašalj, ali su stabilni, ističe direktor.

„Zamoljavam sugrađane da se pridržavaju svih mera zaštite i razmisle o okupljanjima i slavljima imajući u vidu činjenicu da se iz dana u dan povećava broj zaraženih. Zabranjene su posete, obavljaju se samo hitne intervencije i zamoljavam pacijente da samo iz preke potrebe dođu u bolnicu”, upozorio je dr Sretenović.


Inače, od 42 pristigla rezultata iz laboratorije “Vatreno oko” u Beogradu, korona virus potvrđen je kod dvojice Čačana. Čeka se još 50 rezultata od juče, a danas je poslato 68 uzoraka.

VESTI GRADA ČAČAK