U Čačku je povećan broj lica sa respiratornim problemima!!!

  • Autor: Ljubica Sokić

23/06/2020

ČAČAK – U Čačku je povećan broj lica sa respiratornim problemima izjavio je danas za naš portal direktor čačanske Opšte bolnice, dr Miroslav Sretenović.


trong>On je precizirao da se na infektivnom odeljenju trenutno nalazi sedmoro pacijenata.

“Nijedan pacijent zaražen korona virusom nema tešku, već srednju kliničku sliku. Dakle u pitanju su visoka temperature, kašalj, upala pluća, ali niko nije priključen na respirator”, kaže dr Sretenović.

Direktor je naglasio da ova zdravstvena ustanova I dalje radi pod posebnim režimom.

“Zabranjene su posete, obavljaju se samo hitne intervencije i zamoljavam pacijente da samo iz preke potrebe dođu u bolnicu”, upozorio je dr Sretenović.


Direktor čačanskog Zavoda za javno zdravlje, dr Aksentije Tošić, kaže za naš sajt da na osnovu dosadašnjih rezultata analiza pristiglih u ovu ustanovu nema zaraženih covidom 19.

„Stiglo je osam uzoraka, od kojih nijedan nije pozitivan, međutim očekujemo rezultate i do kraja dana, pa ćemo videti kakva je situacija. Juče smo poslali u laboratoriju „Vatreno oko“ 15, a danas 40 briseva“, precizirao je on.

U Čačku je trenutno zaraženo 15 pacijenata, a u Gornjem Milanovcu tri.

Inače, od danas je na snazi preporuka nošenja maski u zatvorenom prostoru, brze testove će moći da obavljaju i privatne laboratorije uz saglasnost Ministarstva zdravlja, a nove mere će Krizni štab saopštiti u toku dana.

VESTI GRADA ČAČAK