U čačanskoj Opštoj bolnici hospitalozovano je 27 pacijenata !!!

  • Autor: Ljubica Sokić

26/06/2020

ČAČAK – U čačanskoj Opštoj boolnici hospitalozovano je 27 pacijenata, a jedno lice koje je zaraženo korona virusom je u veoma teškom stanju, potvrdio je za naš sajt direktor ove zdravstvene ustanove, dr Miroslav Sretenović.

trong>Prema njegovim rečima, muškarac koji se nalazi na mehaničkoj ventilaciji je šezdeset prvo godište i životno je ugrožen.

„Mi smo razmišljali i o tome da ga prevezemo u kragujevački Klinički centar, međutim, nismo sigurni da li će izdržati put“, rekao je Sretenović.

Kada je u pitanju starosna struktura zaraženih i onih za koje se čekaju testovi na covid 19, Sretenović kaže da nema pravila.

„Imamo pacijente od dvadeset pet do preko pedeset godina“, naveo je direktor i dodao da trenutno ne može da precizira broj obolelih od korone jer se ne nalazi u bolnici.


„Zamoljavam sugrađane da se pridržavaju svih mera zaštite i razmisle o okupljanjima i slavljima imajući u vidu činjenicu da se iz dana u dan povećava broj zaraženih. Zabranjene su posete, obavljaju se samo hitne intervencije i molim pacijente da samo iz preke potrebe dođu u bolnicu”, ponovio je i danas dr Sretenović.

Direktor čačanskog Zavoda za javno zdravlje, dr Aksentije Tošić kaže da je od 11. juna do današnjeg dana na području Moravičkog okruga inficirano 68 lica.

„Iz Gornjeg Milanovca je 5, Lučana 2 i Čačka 61 osoba i uglavnom svi koji su pozitivni pripadaju mlađoj populaciji“, rekao je on.

VESTI GRADA ČAČAK