Trivan u radnoj poseti Čačku obišao Transfer stanicu i Centar za reciklažni otpad !!!

  • Autor, foto : Ljubica Sokić

08/06/2020

ČAČAK – SPS je puno toga uradila, kako na lokalnom, tako i na republičkom nivou i očekujemo mnogo bolji rezultat na predstojećim, nego što smo imali na pređašnjim izborima, a zašto ne i pobedu. O tome, uostalom, govore i naša istraživanja, izjavio je za naš portal ministar zaštite životne sredine, Goran Trivan.

On kaže da i sam ima dobar osećaj o tome, budući da se redovno sreće sa građanima koji će, kako smatra, podržati SPS.

„To nam daje veliki optimizam, a da li ću biti ministar u novoj Vladi moraćete da piatate one koji o tome odlučuju“, rekao je Trivan, odgovarajući na pitanje novinara naše redakcije da li se nada toj poziciji.

On smatra da je u Srbiji nemoguće vršiti valjanu vlast bez SPS-a.

„Mi imamo najbolje kadrove, tradiciju i iskustvo koje se meri decenijama, kao i sistem i način rada sa mladim ljudima tako da kada dođu na ovakva mesta, poput Nemanje Trnavca, su već iškolovani i vole Srbiju. U ovom slučaju prvi interes je Čačak. Dakle, nema ličnog, porodičnog i kolektivnog interesa koji je važniji od ovog grada i naše zemlje. Sve ostalo je sporedno. Naravno, veoma je važno postavljati i kompetentne ljude na neophodna mesta. Kada poredite naše sa greškama svih ostalih neuporedivo ih je manje. SPS ima razloga da digne glavu gore i zašto ne bismo, u krajnjem slučaju, očekivali i pobedu na izborima“, naveo je Trivan.


Inače, Trivan bio je danas u radnoj poseti Čačku i tom prilikom obišao je Transfer stanicu i Centar za reciklažni otpad, kao i završnu fazu radova na sanaciji i rekultivaciji prve zone nesanitarne deponije Prelići.

“Većina lokalnih samouprava mora da bude svesna da je za svaki projekat neophodno da se prvo uradi projektno – tehnička dokumentacija, a Čačak upravo to ima i zato se ubraja u sredine kojima treba pomoći, zbog toga što rukovodstvo ovde zna šta hoće što je vidljivo na svakom koraku”, zaključio je on.

Nakon toga održan je sastanak sa članovima i simpatizerima ove stranke u prostorijama SPS-a.

Prema rečima predsednika GrO SPS-a u Čačku, Nemanje Trnavca, rezultat se može očekivati samo ukoliko se radi.

„Smatramo da smo to i činili, bili stalno na terenu, bitno je da smo se kao GrO otvorili za sve. Kao deo lokalne koalicije smo aplicirali za sredstva na republičkom nivou i mnogo projekata završilii. Imamo ideje, hrabrost i energiju i sa pravom se nadamo dobrom rezultatu na izborima“, rekao je on.

VESTI GRADA ČAČAK