Sutra u Čačku-Radionica-Tvoj prvi korak u startap svet !!!

  • Autor: Ljubica Sokić

18/12/2018

[views]

Čačak-Radionica, Tvoj prvi korak u startap svet – Uvod u LEAN startap biće održana sutra od 11 do 16 časova u amfiteatru VŠTSS Čačak, ul.Svetog Save 65.

Radionica je prva u nizu o razvoju LEAN STARTAP metodologije u okviru aktivnosti Startap centra NTP Čačak.

trong>Radionica je prva u nizu o razvoju LEAN STARTAP metodologije u okviru aktivnosti Startap centra NTP Čačak. Još dve radionice će se održati početkom naredne godine. Cilj sprovođenja prve radionice je da prisutne uvede u startap i LEAN metodologiju, koja se pokazala kao najuspešnija pri razvoju startap ideja. Učesnici će nakon radionice imati više informacija o startap kulturi i viziji, o procesu kreiranja ideje, načinima pronalaska, definisanja i izbora problema koji se rešavaju u timu.

Lean startap je metodologija za razvoj poslovanja i proizvoda/usluga i široko je međunarodno prihvaćena, pogotovo u startap svetu. Cilj metodologije je skraćenje ciklusa razvoja proizvoda uz brzo otkrivanje da li je predloženi poslovni model održiv. U središtu lean startap metodologije je pretpostavka da startap timovi ulaganjem svog vremena u iterativni razvoj proizvoda/usluga kako bi zadovoljili potrebe prvih kupaca, mogu smanjiti tržišne rizike, zaobići potrebu za velikim iznosima početnog finansiranja projekta i umanjiti šanse za neuspeh u početku poslovanja.

Za učešće u Lean startap radionici prijavio se veliki broj zainteresovanih studenata, učenika srednjih škola, inovativnih firmi i pojedinaca, budućih i trenutnih učesnika inovativnog startap ekosistema. Startap centar NTP Čačak je mesto za razvoj poslovnih ideja i startap timova koji imaju viziju i žele da primene svoje ideje u poslovno okruženje, a samim tim učestvuje u kreiranju i razvoju inovativnog i privrednog ekosistema našeg Grada i regiona kroz povećanje broja zaposlenih i visokokvalitetno stručno orjentisananih mladih i inovativnih pojedinaca i timova.

Najbolji učesnici imaće mogućnost, da nakon procesa rada kroz tri radionice, formiraju startap timove, dobiju podršku od NTP Čačak i Startap centra NTP Čačak u razvoju svojih startap rešenja i poslovnih modela.

Predavači na radionici su iz Naučno tehnološkog parka Beograd:
Jelena Petrović, Jovana Vasić i Bojan Milenković.

VESTI GRADA ČAČAK